top of page

Jaffa torta

Updated: Jun 14, 2022

Neodoljivi i dobro poznati slatko-citrusni spoj u raskošnoj i sočnoj Jaffa torti osvježit će vas u trenu. Slatkoća čokolade savršeno se stapa sa bogatim okusom Dida Boža džema od mandarine i zaokružuje u posebne note koje će vaše nepce dugo pamtiti. Zanimljiv izgled i još bolji okus oduševit će i vaše goste, stoga se odmah pripremite da proslijedite ovaj divni recept koji nam je pripremila naša Biljana @bibis_baking_tales.


 

Torta s čokoladom i mandarinom


SASTOJCI:


BISKVIT:

  • 4 jaja

  • 200 g šećera

  • 200 ml mlijeka

  • 1 žličica ekstrakta vanilije

  • 6 žlica ulja

  • 250 g oštrog brašna

  • 1 prašak za pecivo

NADJEV:

  • 2 neprskane naranče

  • 50 g tamne čokolade s narančom

  • 50 g maslaca

  • 3-4 žlice Dida Boža džema od mandarina

  • pola izmrvljenog biskvita

GLAZURA:

  • 150 g tamne čokolade

  • 25 g maslaca

  • 2 žlice ulja

  • 1 žlice mlijeka

I JOŠ:

  • Jaffa keksi

  • 200 ml slatkog vrhnja

  • 3-4 žlice čokolade u prahu

PRIPREMA:

  • Zagrijati pećnicu na 180 C. Dva okrugla kalupa za tortu veličine 22 cm obložiti papirom za pečenje, a rubove namazati maslacem.

  • U posudu prosijati brašno i prašak za pecivo. U drugoj posudi pjenasto izraditi jaja sa šećerom. Dodati ekstrakt vanilije, mlijeko i ulje. Dodati brašno s praškom za pecivo i dobro izmiješati.

  • Smjesu podijeliti na dvije jednake polovine. Svaku polovinu usipati u jedan kalup. Peći 20-25 minuta, odnosno do zlatno žute boje. Biskvite ohladiti. Jedan biskvit staviti na pladanj za torte, a drugi usitniti u mrvice.

  • Dobro oprati naranče. Naranče isjeći na sitnije komade, izvaditi koštice te ih izblendati u kašu.

  • U mikrovalnoj otopiti čokoladu i maslac.

  • U posudu staviti kašu od naranči, usitnjeni biskvit, čokoladu s maslacem i džem od mandarine te miksati dok nadjev ne postane čvrst no maziv.

  • Oko biskvita staviti obruč za torte obložen papirom za pečenje. Na biskvit staviti nadjev i poravnati.

  • U mikrovalnoj otopiti čokoladu, maslac, ulje i mlijeko. Preliti tortu. Ostaviti ju kratko na sobnoj temperaturi, a onda staviti u hladnjak.

  • Prije posluživanja ukrasiti jaffa keksom i tučenim slatkim vrhnjem s čokoladom u prahu.

TIPS & TRICKS:

  • Jaffa torta je adaptirani Jaffa kolač ispečen u kalupu za torte. Za kolač verziju ispeći dva biskvita u manjem do srednjem pravokutnom kalupu.

  • Po želji dio kore naranči oguliti i sitnije nasjeckati. Nasjeckanu koru staviti u nadjev. Sitnije narezana korica daje nadjevu intenzivniji okus i crunchy notu.

  • Ako je nadjev jako čvrst, dodati još žlicu/dvije džema.





0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page