top of page

Jaffa torta

Vjerujemo da ste čuli kako je naša kraljica smokva u svom asortimanu postala bogatija za još jednog novog člana Dida Boža eko obitelji. Jaffa je ekološki čokoladni namaz čija je baza voće, točnije smokva.

Jaffa namaz ne sadrži gluten niti konzervanse pa je kao takav idealan za konzumaciju i pripremu različitih slastica. Ovu ukusnu i predivnu tortu s Jaffa namazom pripremila nam je naša draga Mila.

_________________________________________


Jaffa torta


SASTOJCI:


Biskvit:

  • 3 bjelanjka

  • 3 žlice šećera

  • 1 vanilin šećer

  • 3 žlice brašna

  • 1 žlica kakaa

  • 1/2 praška za pecivo


Čokoladni mousse:

  • 300 gr tamne čokolade

  • 100 ml mlijeka

  • 300 gr slatkog vrhnja

  • 3 žutanjka

  • 50 gr šećera

  • korica i aroma naranče

Još potrebno:

Žele od naranče:

  • 1 svijetli preljev za torte

  • 250 ml soka od naranče


PRIPREMA:

  • Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, postepeno dodajte šećer zatim ostale sastojke tako što se lagano umiješaju u bjelanjke.

  • Kalup za tortu promjera 22 cm prekrijte papirom za pečenje i u njega ulijte smjesu za biskvit.

  • Pecite 15 minuta na 170° C.

  • Biskvit natopite s 1 dcl soka od naranče.

  • Kad je biskvit ohlađen premažite ga s 2 žlice Dida Boža Jaffa namaza.

  • Za čokoladni mousse stavite mlijeko da zavrije. U posebnoj posudi istucite žumanjke i šećer, postupeno dodajući vrelo mlijeko.

  • Vratite na laganu vatru i miješajte dok se ne zgusne.

  • Maknite s vatre i smjesu izlijte na izlomljenu čokoladu. Miješajte da se čokolada rastopi i nastane glatka krema.

  • Na kraju, kad se krema ohladi, umiješajte tučeno slatko vrhnje.

  • Čokoladni mousse namažite preko biskvita.

  • Preljev za torte pripremite prema uputama na pakiranju. Sadržaj vrećice pomiješajte s 2 žlice šećera i 3 žlice soka od naranče koje ste uzeli od 250 ml soka. Ostatak soka zagrijte do vrenja, maknite s vatre, ulijte pripremljenu smjesu i miješajući ponovo zagrijte do vrenja.

  • Malo prohladite i prelijte preko čokoladnog moussea.

  • Tortu najbolje stavite u hladnjak preko noći.






0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page