Vjerujemo da ste čuli kako je naša kraljica smokva u svom asortimanu postala bogatija za još jednog novog člana Dida Boža eko obitelji. Jaffa je ekološki čokoladni namaz čija je baza voće, točnije smokva.
Jaffa namaz ne sadrži gluten niti konzervanse pa je kao takav idealan za konzumaciju i pripremu različitih slastica. Ovu ukusnu i predivnu tortu s Jaffa namazom pripremila nam je naša draga Mila.
_________________________________________
Jaffa torta
SASTOJCI:
Biskvit:
3 bjelanjka
3 žlice šećera
1 vanilin šećer
3 žlice brašna
1 žlica kakaa
1/2 praška za pecivo
Čokoladni mousse:
300 gr tamne čokolade
100 ml mlijeka
300 gr slatkog vrhnja
3 žutanjka
50 gr šećera
korica i aroma naranče
Još potrebno:
1 dcl soka od naranče za preljev biskvita
2 žlice Jaffa namaza Dida Boža
Žele od naranče:
1 svijetli preljev za torte
250 ml soka od naranče
PRIPREMA:
Bjelanjke istucite u čvrst snijeg, postepeno dodajte šećer zatim ostale sastojke tako što se lagano umiješaju u bjelanjke.
Kalup za tortu promjera 22 cm prekrijte papirom za pečenje i u njega ulijte smjesu za biskvit.
Pecite 15 minuta na 170° C.
Biskvit natopite s 1 dcl soka od naranče.
Kad je biskvit ohlađen premažite ga s 2 žlice Dida Boža Jaffa namaza.
Za čokoladni mousse stavite mlijeko da zavrije. U posebnoj posudi istucite žumanjke i šećer, postupeno dodajući vrelo mlijeko.
Vratite na laganu vatru i miješajte dok se ne zgusne.
Maknite s vatre i smjesu izlijte na izlomljenu čokoladu. Miješajte da se čokolada rastopi i nastane glatka krema.
Na kraju, kad se krema ohladi, umiješajte tučeno slatko vrhnje.
Čokoladni mousse namažite preko biskvita.
Preljev za torte pripremite prema uputama na pakiranju. Sadržaj vrećice pomiješajte s 2 žlice šećera i 3 žlice soka od naranče koje ste uzeli od 250 ml soka. Ostatak soka zagrijte do vrenja, maknite s vatre, ulijte pripremljenu smjesu i miješajući ponovo zagrijte do vrenja.
Malo prohladite i prelijte preko čokoladnog moussea.
Tortu najbolje stavite u hladnjak preko noći.
Kommentare