top of page

Jaffa torta

Danas smo vam pripremili jednu bombastičnu tortu s Dida Boža ekološkim namazom Jaffa, koji se sastoji od smokve, naranče i kakaa. Sami recept pripremila je naša Lucija, koja je svaki korak detaljno objasnila. Nadamo se da ćete ovaj recept isprobati i javiti nam dojmove. :)



 

JAFFA TORTA


SASTOJCI :


Biskviti:

  • Bjelanjci - 320 ml (8 komada)

  • Šećer - 200 g

  • Ulje - 160 ml

  • Brašno - 90 g

  • Kukuruzni škrob - 40 g

  • Kakao prah - 40 g

  • Prašak za pecivo - 2 žličice

  • Dida Boža Jaffa namaz - 6 žlica

  • Kraš Jaffa keksi - 120 g

Krema br.1:

  • Mlijeko - 200 ml + 300 ml

  • Brašno - 70 g

  • Šećer - 100 g

  • Ekstrakt vanilije - 1 žličica

  • Vanilin šećer - 1 žlica

  • Šlag u prahu - 30 g

Krema br.2:

  • Čokolada za kuhanje - 150 g

  • Mlijeko - 150 ml

  • Šećer - 90 g

  • Lješnjaci - 150 g

  • Maslac - 100 g

Čokoladni ganache:

  • Vrhnje za šlag - 350 ml

  • Čokolada za kuhanje - 350 g


PRIPREMA:


Za pripremu biskvita:

  1. Bjelanjke s prstohvatom soli umutite u čvrsti snijeg, zatim dodajte šećer i nastavite miksati dok ne postane čvrst snijeg.

  2. Posebno umiješajte brašno, kakao prah, kukuruzni škrob i prašak za pecivo, pa polovicu dodajte zajedno sa pola ulja u bjelanjke i špatulom umiješajte dok ne sjedinite.

  3. Dodajte ostatak suhih sastojaka i ulja te ponovno umiješajte špatulom dok ne sjedinite.

  4. Tijesto rasporedite u 3 obložena kalupa i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150°C 30 minuta.

  5. Ohladite biskvite, pa svaki premazati po 2 pune žlice Dida Boža Jaffa namaza.

 

Za pripremu prve kreme:

  1. Pomiješajte brašno, šećer, ekstrakt vanilije i vanilin šećer s 200 ml mlijeka dok ne bude grudica.

  2. Zagrijte 300 ml mlijeka na srednje jakoj vatri i kuhajte dok ne zavrije, a zatim maknite s vatre.

  3. Miješajući mlijeko polako dodajte smjesu u mlijeko tako da nema grudica.

  4. Kuhajte do 5 minuta na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se krema ne zgusne, a zatim prebacite kremu u zdjelu, a na površinu kreme stavite plastičnu foliju i ostavite da se potpuno ohladi.

  5. U ohlađenu kremu dodajte prašak za šlag i miješajte mikserom dok se ne stisne.

 

Za pripremu druge kreme:

  1. Zagrijte zajedno mlijeko, ulje, šećer i nasjeckanu čokoladu, pa miješajte dok se ne otopi i sjedini.

  2. Umješajte nasjeckane lješnjake, a zatim ostavite kremu da se ohladi na sobnoj temperaturi.

 

Za pripremu ganachea:

  1. Zagrijte vrhnje za šlag, pa ga prelijte preko nasjeckane čokolade i ostavite minutu.

  2. Miješajte dok se čokolada potpuno ne rastopi, a zatim stavite plastičnu foliju i ostavite na sobnoj temperaturi minimalno 3 sata dok se ne zgusne.

 

Sastavljanje:

  1. Oko prvog biskvita premazanog Dida Boža Jaffa namazom stavite acetatnu foliju za torte, pa preko toga dodajte Jaffa kekse. Prekrijte prvom kremom i poklopite drugim biskvitom.

  2. Preko premazanog biskvita opet rasporediti Jaffa kekse i prekriti drugom kremom, a zatim završite posljednjim slojem biskvita i ostavite u hladnjaku preko noći da se stisne.

  3. Premjestite čokoladni ganache u vrećicu.

  4. Uklonite acetatnu foliju oko torte i rasporedite glazuru preko torte. Vratite natrag u hladnjak na sat vremena da se još stisne.

Dobar tek vam želimo!







0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page