Danas smo vam pripremili jednu bombastičnu tortu s Dida Boža ekološkim namazom Jaffa, koji se sastoji od smokve, naranče i kakaa. Sami recept pripremila je naša Lucija, koja je svaki korak detaljno objasnila. Nadamo se da ćete ovaj recept isprobati i javiti nam dojmove. :)
JAFFA TORTA
SASTOJCI :
Biskviti:
Bjelanjci - 320 ml (8 komada)
Šećer - 200 g
Ulje - 160 ml
Brašno - 90 g
Kukuruzni škrob - 40 g
Kakao prah - 40 g
Prašak za pecivo - 2 žličice
Dida Boža Jaffa namaz - 6 žlica
Kraš Jaffa keksi - 120 g
Krema br.1:
Mlijeko - 200 ml + 300 ml
Brašno - 70 g
Šećer - 100 g
Ekstrakt vanilije - 1 žličica
Vanilin šećer - 1 žlica
Šlag u prahu - 30 g
Krema br.2:
Čokolada za kuhanje - 150 g
Mlijeko - 150 ml
Šećer - 90 g
Lješnjaci - 150 g
Maslac - 100 g
Čokoladni ganache:
Vrhnje za šlag - 350 ml
Čokolada za kuhanje - 350 g
PRIPREMA:
Za pripremu biskvita:
Bjelanjke s prstohvatom soli umutite u čvrsti snijeg, zatim dodajte šećer i nastavite miksati dok ne postane čvrst snijeg.
Posebno umiješajte brašno, kakao prah, kukuruzni škrob i prašak za pecivo, pa polovicu dodajte zajedno sa pola ulja u bjelanjke i špatulom umiješajte dok ne sjedinite.
Dodajte ostatak suhih sastojaka i ulja te ponovno umiješajte špatulom dok ne sjedinite.
Tijesto rasporedite u 3 obložena kalupa i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 150°C 30 minuta.
Ohladite biskvite, pa svaki premazati po 2 pune žlice Dida Boža Jaffa namaza.
Za pripremu prve kreme:
Pomiješajte brašno, šećer, ekstrakt vanilije i vanilin šećer s 200 ml mlijeka dok ne bude grudica.
Zagrijte 300 ml mlijeka na srednje jakoj vatri i kuhajte dok ne zavrije, a zatim maknite s vatre.
Miješajući mlijeko polako dodajte smjesu u mlijeko tako da nema grudica.
Kuhajte do 5 minuta na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se krema ne zgusne, a zatim prebacite kremu u zdjelu, a na površinu kreme stavite plastičnu foliju i ostavite da se potpuno ohladi.
U ohlađenu kremu dodajte prašak za šlag i miješajte mikserom dok se ne stisne.
Za pripremu druge kreme:
Zagrijte zajedno mlijeko, ulje, šećer i nasjeckanu čokoladu, pa miješajte dok se ne otopi i sjedini.
Umješajte nasjeckane lješnjake, a zatim ostavite kremu da se ohladi na sobnoj temperaturi.
Za pripremu ganachea:
Zagrijte vrhnje za šlag, pa ga prelijte preko nasjeckane čokolade i ostavite minutu.
Miješajte dok se čokolada potpuno ne rastopi, a zatim stavite plastičnu foliju i ostavite na sobnoj temperaturi minimalno 3 sata dok se ne zgusne.
Sastavljanje:
Oko prvog biskvita premazanog Dida Boža Jaffa namazom stavite acetatnu foliju za torte, pa preko toga dodajte Jaffa kekse. Prekrijte prvom kremom i poklopite drugim biskvitom.
Preko premazanog biskvita opet rasporediti Jaffa kekse i prekriti drugom kremom, a zatim završite posljednjim slojem biskvita i ostavite u hladnjaku preko noći da se stisne.
Premjestite čokoladni ganache u vrećicu.
Uklonite acetatnu foliju oko torte i rasporedite glazuru preko torte. Vratite natrag u hladnjak na sat vremena da se još stisne.
Dobar tek vam želimo!
Comments