Klasični američki cheesecake je jedan od onih recepata koji gotovo uvijek dobro ispadnu a svi ga vole, i baš zbog toga nam se često nađe na stolu. Ovog puta htjeli bismo vam predstaviti malo drukčiji cheesecake, i to japanski - s narančom i aronijom. Recept @EmmTasty za ovu mekanu japansku tortu od sira vam donosimo u nastavku:
Japanski Cheesecake s narančom i aronijom
Sastojci:
60 ml mlijeka
25 g maslaca
130 g krem sira
70 g šećera
4 žumanjka
1 žličica ekstrakta vanilije
55 g glatkog brašna
4 bjelanjka
korica cijele naranče
15 ml vode
Priprema:
Mlijeko, maslac i krem sir kuhajte na pari dok se svi sastojci potpuno ne otope. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke i ekstrakt vanilije dodajte smjesi od krem sira. Prosijte brašno i dodajte ga smjesi. Bjelanjke miksajte do srednje čvrstoće, nemojte premiksati. Lagano umiješajte 1/3 snijega od bjelanjaka smjesi od krem sira. Zatim smjesu dodajte u ostatak snijega i lagano sve sjedinite.
Pećnicu zagrijte na 160°C. Dno kalupa (17 cm) obložite papirom za pečenje, zatim izlijte smjesu. Dobro protresite kalup kako bi maknuli mjehuriće zraka. Okrugli kalup u kojem je smjesa stavite u duboki pleh. Pleh napunite vrućom vodom (2 cm). Pecite oko 35 minuta, dok cheesecake ne dobije lijepu zlatnu boju. Kada se ispekao kratko ga ohladite prije posluživanja. Za umak od džema vodu i džem kratko otopite na vatri i zatim koristite.
Video recept možete pronaći ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=-HBqyBp6i7w
Comments