top of page

Jedan jaaako poseban cheesecake

Updated: May 31, 2021

Klasični američki cheesecake je jedan od onih recepata koji gotovo uvijek dobro ispadnu a svi ga vole, i baš zbog toga nam se često nađe na stolu. Ovog puta htjeli bismo vam predstaviti malo drukčiji cheesecake, i to japanski - s narančom i aronijom. Recept @EmmTasty za ovu mekanu japansku tortu od sira vam donosimo u nastavku:

 

Japanski Cheesecake s narančom i aronijom

Sastojci:

  • 60 ml mlijeka

  • 25 g maslaca

  • 130 g krem sira

  • 70 g šećera

  • 4 žumanjka

  • 1 žličica ekstrakta vanilije

  • 55 g glatkog brašna

  • 4 bjelanjka

  • korica cijele naranče

  • 140 g Dida Boža džema od aronije i naranče

  • 15 ml vode


Priprema:

Mlijeko, maslac i krem sir kuhajte na pari dok se svi sastojci potpuno ne otope. Odvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke i ekstrakt vanilije dodajte smjesi od krem sira. Prosijte brašno i dodajte ga smjesi. Bjelanjke miksajte do srednje čvrstoće, nemojte premiksati. Lagano umiješajte 1/3 snijega od bjelanjaka smjesi od krem sira. Zatim smjesu dodajte u ostatak snijega i lagano sve sjedinite.


Pećnicu zagrijte na 160°C. Dno kalupa (17 cm) obložite papirom za pečenje, zatim izlijte smjesu. Dobro protresite kalup kako bi maknuli mjehuriće zraka. Okrugli kalup u kojem je smjesa stavite u duboki pleh. Pleh napunite vrućom vodom (2 cm). Pecite oko 35 minuta, dok cheesecake ne dobije lijepu zlatnu boju. Kada se ispekao kratko ga ohladite prije posluživanja. Za umak od džema vodu i džem kratko otopite na vatri i zatim koristite.


Video recept možete pronaći ovdje: https://www.youtube.com/watch?v=-HBqyBp6i7w

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page