Krenimo danas u putolovinu isprobavanja novih okusa i neobičnih kombinacija. Iako je bundeva namirnica koja se uglavnom jede u jesen ona se može zamrnuti i jesti kroz cijelu godinu. Osim njenih nutritivnih vrijednosti bundeva je namirnica koju možete pripremati sa slanim i slatkim jelima u raznim kreativnim kombinacijama. Naša draga bibis_baking_tales donosi bundevu u novom ruhu s krem sirom, cimetom i Dida Boža eko džemom od smokava s narančom. Tako jesenski i slasno. :)

Kolač s bundevom
Sastojci:
Biskvit:
2 velika jaja
250 g pečene bundeve
120 ml ulja
150 g sitnog smeđeg šećera
50 g šećera
1/2 žličice praška za pecivo
1/2 žličice sode bikarbone
1 žličica cimeta
1 vanilin šećer
160 g glatkog brašna
prstohvat soli
Posip:
90 g glatkog brašna
50 g smeđeg šećera
1 žličica cimeta
60 g rastopljenog i ohlađenog maslaca
30 g nasjeckanih oraha
Krema:
250 g omekšanog krem sira
150 ml slatkog vrhnja
50-60 g šećera u prahu
1 žlice ekstrakta vanilije
Priprema:
Zagrijte pećnicu na 180 C. Kalup 20x20 cm obložite papirom za pečenje.
Napravite prvo posip: u posudi pomiješajte sve sastojke i stavite u hladnjak dok pripremate biskvit..
U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i cimet.
U drugoj posudi mikserom umutite jaja sa šećerom, smeđim šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje i pečenu bundevu. Umiješajte suhe sastojke u vlažne sastojke pomoću špatule ili električnim mikserom na najnižoj brzini dok se sve potpuno ne sjedini.
Izlijte smjesu u pripremljeni kalup te žličicom stavite male hrpice Dida Boža džema od smokve s narančom u biskvit. Biskvitnu smjesu posipajte posipom.
Pecite biskvit cca. 30-40 minuta (ovisno o Vašoj pećnici). Kolač je gotov kada čačkalica umetnuta u sredinu bude čista. Ako vrh počne prebrzo smeđiti, pokrijte kolač papirom za pečenje.
Pripremite kremu: u posudu stavite omekšani krem sir, slatko vrhnje, šećer u prahu i ekstrakt vanilije te miksajte dok krema ne postane glatka, svilenkasta i kompaktna. Kremu špatulom stavite na kolač. Posipajte, po želji, cimetom ili nekim drugim začinom.
Comments