Jesenski kolač

Krenimo danas u putolovinu isprobavanja novih okusa i neobičnih kombinacija. Iako je bundeva namirnica koja se uglavnom jede u jesen ona se može zamrnuti i jesti kroz cijelu godinu. Osim njenih nutritivnih vrijednosti bundeva je namirnica koju možete pripremati sa slanim i slatkim jelima u raznim kreativnim kombinacijama. Naša draga bibis_baking_tales donosi bundevu u novom ruhu s krem sirom, cimetom i Dida Boža eko džemom od smokava s narančom. Tako jesenski i slasno. :)


 

Kolač s bundevom


Sastojci:

Biskvit:

  • 2 velika jaja

  • 250 g pečene bundeve

  • 120 ml ulja

  • 150 g sitnog smeđeg šećera

  • 50 g šećera

  • 1/2 žličice praška za pecivo

  • 1/2 žličice sode bikarbone

  • 1 žličica cimeta

  • 1 vanilin šećer

  • 160 g glatkog brašna

  • prstohvat soli

  • 100 g Dida Boža džema od smokve s narančom

Posip:

  • 90 g glatkog brašna

  • 50 g smeđeg šećera

  • 1 žličica cimeta

  • 60 g rastopljenog i ohlađenog maslaca

  • 30 g nasjeckanih oraha

Krema:

  • 250 g omekšanog krem sira

  • 150 ml slatkog vrhnja

  • 50-60 g šećera u prahu

  • 1 žlice ekstrakta vanilije


Priprema:

  • Zagrijte pećnicu na 180 C. Kalup 20x20 cm obložite papirom za pečenje.

  • Napravite prvo posip: u posudi pomiješajte sve sastojke i stavite u hladnjak dok pripremate biskvit..

  • U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i cimet.

  • U drugoj posudi mikserom umutite jaja sa šećerom, smeđim šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje i pečenu bundevu. Umiješajte suhe sastojke u vlažne sastojke pomoću špatule ili električnim mikserom na najnižoj brzini dok se sve potpuno ne sjedini.

  • Izlijte smjesu u pripremljeni kalup te žličicom stavite male hrpice Dida Boža džema od smokve s narančom u biskvit. Biskvitnu smjesu posipajte posipom.

  • Pecite biskvit cca. 30-40 minuta (ovisno o Vašoj pećnici). Kolač je gotov kada čačkalica umetnuta u sredinu bude čista. Ako vrh počne prebrzo smeđiti, pokrijte kolač papirom za pečenje.

  • Pripremite kremu: u posudu stavite omekšani krem sir, slatko vrhnje, šećer u prahu i ekstrakt vanilije te miksajte dok krema ne postane glatka, svilenkasta i kompaktna. Kremu špatulom stavite na kolač. Posipajte, po želji, cimetom ili nekim drugim začinom.


#didaboza #jesen #recepti #bundeva #cimet #ekodzem #kremsir #slastice #noviokusi

0 comments

Recent Posts

See All