Za sve ljubitelje neobičnih okusa, a ujedno i luka ili kapule, vjerujemo da će ovaj recept biti pun pogodak. Jelo koje možete poslužiti kao predjelo ili kao prilog uz meso. Uz Dida Boža džem od višnje, puru i parmezan La papanje donosi ovu slatko/slanu, a tako ukusnu kombinaciju za Vaš stol.
Džem od kauple
SASTOJCI:
1 srednja glavica ljubičastog luka
šaka narezanog mladog luka (zeleni dio)
20 g maslaca
1 žlica krem aceta
2 žlice džema od višnje
sol
papar u zrnu
400 ml pilećeg temeljca
oko 100 g pure
1 žlica parmezana
svježi bosiljak
PRIPREMA:
Luk (kapulicu) narezati na tanke kolutiće i skupa sa mladim lukom, koji je narezan na sitne trakice, baciti na tavu s maslacem i lagano peckati dok sadržaj ne pozlati.
Dodati aceto, džem, sol, papar, promiješati i pustiti da se lagano krčka nekih pola sata (svakako pripaziti da ne zagori).
Džem od kapule treba biti jako kremast i mekan, a ukusan miris osjetit će svi susjedi.
Za to vrime, u temeljac ubaciti puru, kuhati je koji minut, pa pred kraj dodati parmezan i sve dobro promiješati.
Puru servirati na tanjur, preko dodati džem, posuti još malo mladog luka, parmezana i bosiljka. Dobar tek.
Comments