top of page

Kapula na puri

Za sve ljubitelje neobičnih okusa, a ujedno i luka ili kapule, vjerujemo da će ovaj recept biti pun pogodak. Jelo koje možete poslužiti kao predjelo ili kao prilog uz meso. Uz Dida Boža džem od višnje, puru i parmezan La papanje donosi ovu slatko/slanu, a tako ukusnu kombinaciju za Vaš stol.


 


Džem od kauple

SASTOJCI:

  • 1 srednja glavica ljubičastog luka

  • šaka narezanog mladog luka (zeleni dio)

  • 20 g maslaca

  • 1 žlica krem aceta

  • sol

  • papar u zrnu

  • 400 ml pilećeg temeljca

  • oko 100 g pure

  • 1 žlica parmezana

  • svježi bosiljak


PRIPREMA:

  • Luk (kapulicu) narezati na tanke kolutiće i skupa sa mladim lukom, koji je narezan na sitne trakice, baciti na tavu s maslacem i lagano peckati dok sadržaj ne pozlati.

  • Dodati aceto, džem, sol, papar, promiješati i pustiti da se lagano krčka nekih pola sata (svakako pripaziti da ne zagori).

  • Džem od kapule treba biti jako kremast i mekan, a ukusan miris osjetit će svi susjedi.

  • Za to vrime, u temeljac ubaciti puru, kuhati je koji minut, pa pred kraj dodati parmezan i sve dobro promiješati.

  • Puru servirati na tanjur, preko dodati džem, posuti još malo mladog luka, parmezana i bosiljka. Dobar tek.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page