top of page

Kolačići na kotačićima

Blagdani su prošli, ali vjerujemo kako za slasne Pinwheel kolačiće ne mora postojati posebna prigoda da ih napravite i zasladite svoja nepca. Kako i samo ime kaže rolani kolačići punjeni su raznim nadjevima, a mi smo se ovaj puta odlučili za čoko varijantu s ekološkim Figgy namazom koji na svoj način donosi tihana.strawberrysoup.

 

Pinwheel cookies s Figgy namazom


Sastojci:

  • 200 grama glatkog brašna

  • 100 grama maslaca

  • 50 grama šećera u prahu

  • 1 jaje

  • 1 žličica ekstrakta vanilije

  • prstohvat soli

  • 1 žličica praška za pecivo


Priprema:

U prvoj posudi pomiješajte suhe sastojke brašno, sol i prašak za pecivo. U drugoj posudi izmiksajte maslac i šećer dok ne dobijete pjenastu smjesu. Toj smjesi dodajte jaje i ekstrakt vanilije pa još jednom dobro izmiksajte dok smjesa ne postane jednolična. Postepeno dodavajte brašno. Nakon što ste sve sastojke dodali zamijesite prhko tijesto koje će na početku biti dosta mekano, ali zato ga je potrebno dobro ohladiti.


Dobiveno tijesto oblikujte u pravokutnik pa ga umotajte u prozirnu foliju i stavite u hladnjak

na 2-3 sata ili preko noći. Ohlađeno tijesto stavite na papir za pečenje pa ga uz pomoć malo brašna razvaljajte na debljinu otprilike 1-1,5 centimetar. Razvaljano tijesto namažite tankim slojem Figgy namaza. Ostavite cca 2 centimetra tijesta na kraju nenamazano, kako biste taj dio mogli zalijepiti i zatvoriti. Uz pomoć papira za pečenje na kojem ste tijesto razvaljali, namazano tijesto zarolajte u valjak. Valjak zalijepite uz pomoć dijela tijesta koji ste ostavili nenamazan. Dobiveni valjak spremite u hladnjak na još 2 sata u papiru za pečenje, ili ga umotajte u prozirnu foliju.


Nakon što se namazano i zarolano tijesto dobro ohladilo, pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva . Valjak tijesta odmotajte pa ga režite na šnite debljine jedan do jedan i pol centimetar. Dobivene rolane kolačoće pecite na plehu obloženom papirom za pečenje u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, otprilike 10-12 minuta. Pecite ih razmaknute jedan od drugoga jer će se prilikom pečenja malo proširiti. Kolačiće ohladiite i poslužite uz čašu mlijeka, čaj ili kavu. Dobar tek! :)

Figgy je "zdravi čoko namaz" koji ne sadrži dodana ulja, gluten, laktozu i emulgatore!



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page