top of page

Krafne Ive Ive

Veljača nam je pokucala na vrata i donijela najfinije krafne. Naša draga Ivana predstavila nam je svoje najfinije krafne, koje njezini najmiliji obožavaju. Servirala ih je uz Dida Boža ekološke džemove od kupine, marelice i smokve s narančom. Razlog zašto svi vole njezine krafne, možete jedino najbolje saznati tako da ih isprobate i uvjerite se i sami.



 

KRAFNE IVE IVE


SASTOJCI:


  • 500 g brašna za dizana tijesta

  • 2 dcl mlijeka

  • 5 žlica šećera

  • 2 vrećice kvasca

  • 3 žlice ruma

  • 1 vanili šećer

  • korica limuna i naranče

  • 2 žumanjka

  • 1 cijelo jaje

  • 60 g ulja (oko 4 velike žlice)



PRIPREMA:

  • Mlijeko, šećer i žličicu brašna zagrijte i stavite kvasac da se diže 10 minuta. U zdjelu stavite sve suhe sastojke, ulje i umijesite tijesto dodajući kvasac.

  • Ostavite 1 h da se tijesto digne. Oblikujte krafne i ostavite još pola sata na toplom.

  • Pecite u dubokom ulju (temperatura oko 160 stupnjeva).

  • Premažite najomiljenim Dida Boža eko džemom.






0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page