top of page

Kremasti užitak s okusom smokve i naranče

Dašak Francuske i njenih neodoljivih slastica rijetko kome ne izazove bar na trenutak osjećaj užitka. Parfait (franc.) ili "parfe", odnosno savršenstvo (hrv.) je specijalitet u kome se uživa već stoljećima, a mi tu tradiciju nastavljamo receptom koji nam je pripremila divna Biljana Oklopčić @bibis_baking_tales. Uživajte u rapsodiji slatko citrusnih okusa.



 

Parfe sa sirom, smokvom i narančom




SASTOJCI (za 2 male i 1 srednju staklenku):

  • 1 velika neprskana naranča

  • 200 g svježeg sira

  • 3-4 žlice šećera u prahu

  • 1/2 žličice ekstrakta vanilije

  • 1 žlica korice naranče

  • 200 ml slatkog vrhnja


PRIPREMA:

  • Guljačem za povrće skinuti površinski sloj korice naranče, pazeći da ne ogulite bijeli gorki sloj. Koricu narezati na trakice, trakice sitno isjeckati te svu koricu, osim 1 velike žlice, staviti u zamrzivač/hladnjak za neku drugu slasticu.

  • Nožićem skinuti bijeli sloj s naranče, naranču narezati na tanke šnite, a zatim svaku šnitu narezati na četvrtine. Spremiti u hladnjak do uporabe.

  • Izmiksati slatko vrhnje u srednje čvrsti šlag. Staviti svježi sir, šećer u prahu, ekstrakt vanilije i koricu naranče u posudu te miksati 60-ak sekundi dok smjesa ne postane homogena. Špatulom umiješati slatko vrhnje.

  • U mikrovalnoj malo zagrijati džem.

  • Slastičarskom vrećicom staviti sir kremu na dno svake čaše, na kremu staviti kriške naranče a na naranče lagano ugrijani džem. Još jednom ponoviti svaki sloj. Po želji ostaviti po 1-1,5 žlicu sir kreme za ukrašavanje.







0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page