top of page

Kremasto čokoladna rolada

Updated: Mar 31, 2023

Danas Vam donosimo slasnu, čokoladnu i kremastu roladu. Rolada inače ima francusko značenje "zamotati", a priprema se diljem svijeta kao slano jelo ili slatki desert. Mi danas donosimo roladu na Monikin način koja ju je obogatila s krem sirom, čokoladom i Jaffa namazom od smokve, naranče i kakaa. Nemojte dugo čekati i krenite u pripremu ove slastice jer se zaista priprema brzo, a pojest ćete ju u tren oka zbog neodoljivog okusa.


 

JAFFA ROLADA

Biskvit:

  • 5 jaja

  • 80g šećera

  • 100ml ulja

  • 100g brašna

  • Pola praška za pecivo

Krema:


PRIPREMA:

  • Pjenasto izmutite jaja, postepeno dodavajući šećer. Na niskoj brzini dodajte brašno, prašak za pecivo i ulje. Pecite u plehu 30x40cm na 180 stupnjeva oko 25 minuta.

  • Kada se biskvit ispeće zarolajte ga kako bi dobio oblik rolade.

  • Krem sir izmiksajte sa sećerom i vanili sečerom, dodajte čvrsto umućeno vrhnje za šlag i sve sjedinimo. Na biskvit namažite Dida Boža Jaffa namaz, zatim kremu od sira i zarolajte.

  • Po želji možete otopiti 100g čokolade za kuhanje i 3 žlice ulja te prelijte roladu. U slast!




0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page