top of page

Lagana Quesadilla za dobro jutro

Quesadilla je poznato meksičko jelo uglavnom punjeno mljevenim mesom ili piletinom. @Foodie_a26 vam donosi novu jutranju varijantu quesadilla s jajima.

Svakog jutra imate dva izbora: da ostanete spavati i sanjate ili da se probudite i krenete ostvarivati vaše snove. Izbor je samo vaš! A ako se odlučite krenuti u akciju, onda vam prvo treba dobar doručak.

Quesadille s jajima jednostavan su, ukusan i zasitan doručak, a uz čašu 100% ekološkog soka od šipka dan ćete započeti s dozom vitamina C i vitamina B5 koji će vam dati energiju za sve što vas čeka danas.


 

Quesadille s jajima uz sok od šipka

Sastojci:


  • 2 tortilje

  • 3 srednje velika jaja

  • naribani sir (gouda, cheddar)

  • kuhana šunka

  • kockica maslaca

  • začini: sol, vlasac

Priprema:

Za pripremu quesadilla na zagrijani maslac dodajte 3 razmućena jaja koja ste prethodno malo posolili. Na laganoj vatri pecite jaja kao palačinku. Kada su jaja pri kraju, posložite na jaja sir i šunku. Prekrijte tortiljom i lagano pritisnite. Zatim stavite plitki tanjur preko tave i preokrenite jaja i tortilju na na tanjur. Vratite u tavu tako što će sada tortilja biti na dnu. Pecite kratko, kako bi se sir rastopio, a tortilja lagano zapekla. Opet posložite šunku i sir preko jaja i prekrijte drugom tortiljom. Lagano pritisnite i ponovite postupak s tanjurom kako bi se i druga tortilja zapekla, a sir rastopio. Kratko pecite, a zatim izvadite na tanjur. Narežite na četvrtine ili osmine, pospite svježim, nasjekanim vlascem i hrskavom slaninom, pa poslužite još toplo.


 
0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page