Za povratak i uravnoteženu i raznoliku prehranu s manje masnoća @tihana.strawberrysoup nam je pripremila piletinu s namazom od crnih maslina.
Piletina s namazom od crnih maslina
Sastojci:
400 g odrezaka pilećeg filea
iscijeđen sok pola limuna
pršut
naribana gouda ili mozzarella
1 konzerva pelata
maslinovo ulje
pola glavice luka
2 češnja češnjaka
sol, papar, bosiljak
Postupak
Piletinu operite, osušite i posolite. Sok od limuna iscijedite u jednu širu posudu, pa u nju stavite piletinu i pustite da se malo marinira u limunu.
Ugrijte grill tavu pa na njoj ispecite piletinu s obje strane (može i na običnoj tavi).
Pileće filee namažite namazom od crnih maslina. Gore stavite pršut i naribani sir pa zapecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva dok se sir ne rastopi.
Pripremite umak od rajčice. Na malo maslinovog ulja prodinstajte luk i češnjak pa dodajte pelate. Kuhajte 15-20 minuta, začinite solju, paprom i bosiljkom. Umak zatim u blenderu ili štapnim mikserom usitnite tako da postane gladak.
Umak od rajčice stavite na tanjur, a na njega poslužite pečenu piletinu s namazom od maslina, pršutom i sirom.
Uz to možete, a i ne morate poslužiti neki prilog (riža, palenta, tjestenina...) i/ili salatu.
Comentários