top of page
DŽEM (3)_edited.png

LAGANI RECEPT: Piletina s namazom od crnih maslina

Za povratak i uravnoteženu i raznoliku prehranu s manje masnoća @tihana.strawberrysoup nam je pripremila piletinu s namazom od crnih maslina.

 

Piletina s namazom od crnih maslina


Sastojci:



  • 400 g odrezaka pilećeg filea

  • iscijeđen sok pola limuna

  • Dida Boža namaz od crnih maslina

  • pršut

  • naribana gouda ili mozzarella

  • 1 konzerva pelata

  • maslinovo ulje

  • pola glavice luka

  • 2 češnja češnjaka

  • sol, papar, bosiljak

 

Postupak

Piletinu operite, osušite i posolite. Sok od limuna iscijedite u jednu širu posudu, pa u nju stavite piletinu i pustite da se malo marinira u limunu.

Ugrijte grill tavu pa na njoj ispecite piletinu s obje strane (može i na običnoj tavi).

Pileće filee namažite namazom od crnih maslina. Gore stavite pršut i naribani sir pa zapecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva dok se sir ne rastopi.

Pripremite umak od rajčice. Na malo maslinovog ulja prodinstajte luk i češnjak pa dodajte pelate. Kuhajte 15-20 minuta, začinite solju, paprom i bosiljkom. Umak zatim u blenderu ili štapnim mikserom usitnite tako da postane gladak.

Umak od rajčice stavite na tanjur, a na njega poslužite pečenu piletinu s namazom od maslina, pršutom i sirom.

Uz to možete, a i ne morate poslužiti neki prilog (riža, palenta, tjestenina...) i/ili salatu.


 

0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page