top of page

Lagani užitak

Panna Cotta je lagani talijanski desert koji će odlično pasati u toplim ljetnim mjesecima. Laganu i nježnu teksturu ove slastice obogatili smo Dida Boža Jaffa namazom od smokve, naranče i kakaa. Uživajte u receptu koji donosi naša draga Slavica.


 

Panna Cotta

SASTOJCI:

  • 240 ml mlijeka

  • 7 g želatine u prahu

  • 100 g šećera

  • 240 ml vrhnja za šlag

  • 1 žlica ekstrakta od vanilije

  • prstohvat soli

  • 1 vanilin šećer


Nadjev:

Priprema:

  1. U posudu za kuhanje stavite mlijeko, vrhnje za šlag i šećer te lagano promiješajte.

  2. Dodajte prstohvat soli i vanilin šećer. Posudu stavite na laganu vatru te uz miješanje zagrijte sastojke

  3. Sastojke zagrijte do laganog vrenja pa posudu maknite s vatre i pustite da se malo ohladi - oko 15 minuta.

  4. Nakon tog vremena aromatičnoj tekućini dodajte ekstrakt vanilije - pomiješajte. Pjenjačom lagano umješajte želatinu u prahu, dok se sve dobro ne sjedini, a želatina otopi.

  5. Na dno kalupa za panna cottu stavite žličicu Dida Boža Jaffa ekološkog namaza od smokve, naranče i kakaa. Lagano ulijte tekućinu u kalupe.

  6. Ostavite na sobnoj temperaturi da se tekućina lagano hladi i stisne, a nakon toga stavite na par sati u hladnjak.

  7. Prije serviranja dodajte po želji na vrh još malo Dida Boža Jaffa namaza.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page