top of page

Lažni Cannoli

Započnite svoje kulinarsko putovanje s Lažnim Cannolima, jedinstvenom slasticom koja spaja talijansku tradiciju s modernim twistom. Ovaj kreativan recept pripremila nam je Biljana. Umjesto klasičnih tankih kora Biljana je koristila tijesto za savijače. Unutar ovog "lažnog" Cannolija, očekuje vas neodoljiva kombinacija mascarpone, krem sira, slatkog vrhnja, ekstrakta vanilije i neodoljivog dodatka Dida Boža ekstra džema od šipka. Pripremite se za gastro avanturu koja će vas osvojiti svakim zalogajem.



 

LAŽNI CANNOLI


SASTOJCI (8 komada):


Tijesto:

6 listova vučenog tijesta (tijesta za savijače)

75 g maslaca

 

Nadjev:

100 g mascarponea

100 g krem sira

40 ml mliječnog slatkog vrhnja

30 g šećera u prahu (ili više po želji)

1/4 žličice ekstrakta vanilije

 

Dekoracija:

50 g očišćenih neslanih pistacija

25-30 g zrna šipka

1-2 žličice šećera u prahu


PRIPREMA:


1.     Zagrijate pećnicu na 180 C. Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje.

2.     Otopite maslac u mikrovalnoj. Na radnu površinu stavite jedan list vučenog tijesta. Premažite maslacem. Na maslacem premazani list stavite drugi list vučenog tijesta. Premažite maslacem.

3.     List izrežite na tri trake veličine nešto manje od kalupa za cannole. Kalupe za cannole također premažite maslacem.

4.     Omotajte traku tijesta oko kalupa. Omotano tijesto premažite maslacem. Kalup stavite na pleh za pečenje. Ponovite postupak dok svi kalupi ne budu omotani trakama tijesta.

5.     Pecite cannole 12-15 minuta, odnosno dok ne dobiju zlatno smeđu boju.

6.     Ohladite cannole te ih pažljivo skinite s kalupa.

7.     Za nadjev u posudu stavite sve sastojke osim džema te ih kratko miksajte dok nadjev ne postane kompaktne i glatke strukture. U nadjev staviti Dida Boža ekstra džem od šipka te ga s dva-tri poteza špatule lagano umiješajte tako da dobijete mramorni uzorak.

8.     Nasjeckajte pistacije.

9.     Napunite slastičarsku vrećicu s zvjezdastim nastavkom kremom. Istisnite kremu u cannole, prvo s jedne strane, a onda s druge.

10.  Jednu stranu cannola posipajte nasjeckanim pistacijama ili zrnima šipka. Cannole lagano posipajte šećerom u prahu.







0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page