top of page

Ljetna rapsodija

Svima nam je dobro poznata talijanska hrana i njihove ukusne slastice koje svi obožavamo. Danas Vam donosimo crostatu koja također potječe iz Italije, a u Napulju je poznata pod imenom coppi. Današnji recept nije tradicionalno iz Italije jer ga je pripremila naša draga tigerlilly47 i svojom kreativom ga obogatila Dida Boža džemom od marelice.


 

Crostata s džemom od marelice

Sastojci:


  • 125 g margarina

  • 125 g šećera

  • 300g brašna

  • 1 cijelo jaje

  • 1 žumanjak

  • 1 prašak za pecivo

  • 1 jabuka

  • 1-2 žlice mlijeka po potrebi

  • 400g Dida Boža džema od marelica

Priprema:


Maslac otopite na laganoj vatri. U duboku zdjelu stavite brašno, šećer, prašak za pecivo, jedno cijelo jaje, žumanjak i rastopljeni maslac. Rukama umijesite kompaktno tijesto. U slučaju da se previše mrvi, dodajte žlicu ili dvije mlijeka. Dobiveno tijesto zamotajte u prozirnu foliju i stavite u zamrzivač na pola sata. Zatim od smjese odvojite jednu manju lopticu, veći dio tijesta rukama rasporedite u namašćeni okrugli kalup promjera 24 cm, pazeći pri tome da rub bude malo viši. Po tijestu ravnomjerno razmažite džem od marelica i prethodno oguljenu i na kriške narezanu jabuku. Manji dio tijesta razvaljajte, izrežite nekoliko traka i rasporedite ih po kolaču da dobijete „mrežu“. Unutar „mreže“ staviti još džema. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30-35 minuta, zadnjih desetak minuta možete pojačati na 200 C. Pečeni kolač ohladite i po želji pospite šećerom u prahu.





0 comments

Recent Posts

See All

Comentarios


bottom of page