Malo drugačiji i sočniji cupcakesi uljepšat će svaku proslavu i oduševiti sve goste. Finu kremu i mekani biskvit naglašava dodatak Dida Boža džema od marelice koji se pretvara u rapsodiju slasnih okusa. Recept koji će vam uvijek dobro doći pripremila nam je naša Ema Žderić.
Cupcakesi s džemom od marelice
SASTOJCI (12 kom)
Muffini:
3 žumanjka
75 g šećera
50 ml mlijeka
75 ml ulja
170 ml vruće vode
1 žličica ekstrakta vanilije
prstohvat soli
200 g glatkog brašna
1 žličica praška za pecivo
35 g kakaa
3 bjelanjka
Punjenje od marelice:
Čokoladna krema:
75 g maslaca
100 g krem sira
100 g džema od marelice
150 g tamne čokolade
prstohvat soli
200 ml slatkog vrhnja
PRIPREMA:
Pećnicu zagrijte na 170°C. Miksajte žumanjke i šećer 2-3 minute. Dodajte mokre sastojke. Prosijte suhe sastojke i zatim njih umiksajte u smjesu. Izmiksajte snijeg od bjelanjaka i lagano umiješajte. Smjesu podijelite u 12 kalupića za muffine. Pecite 18-20 minuta.
Džem od marelice kratko otopite.
Maslac sobne temperature miksajte 3-4 minute. Dodajte krem sir i džem od marelica te dobro izmiksajte. Otopite čokoladu i prstohvat soli na pari i pustite da se ohladi. Ohlađenu čokoladu umiješajte u kremu. Slatko vrhnje izmiksajte do srednje tvrdoće i sve dobro sjedinite.
Svaki muffin uz pomoć žličice udubite i u sredinu stavite omekšali džem od marelice. Čokoladnom kremom dekorirajte muffin koristeći nastavak koji želite
Comments