top of page

Medeno srce

U svijetu slatkih užitaka, nema ništa poput mirisa toplih začina i meda koji ispunjavaju kuhinju dok se priprema neodoljiva poslastica. Medeno srce s Dida Boža pekmezom od šljiva donosi spoj sočnog medenog tijesta i bogatog pekmeza od šljiva, stvarajući savršen spoj slatkog i voćnog u svakom zalogaju. Osim što zadovoljava nepce, ovo srce osvaja i srca svojom jedinstvenom kombinacijom aroma. Sami recept pripremila je naša draga Lucija.



 

MEDENO SRCE


SASTOJCI:


Biskvit:

Brašno – 325 g

Kakao u prahu – 1 žličica

Soda bikarbona – 1 žličica

Šećer – 200 g

Cimet – 1 žličica

Med – 2 žlice

Mineralna voda – 400 ml

Suncokretovo ulje – 50 ml

 

Premaz:

Tamna čokolada – 50 g

 

Glazura:

Tamna čokolada – 150 g

Maslac – 50 g

Ulje – 2 žlice


PRIPREMA:


  1. Izmiješajte brašno, kakao u prahu, sodu bikarbonu, šećer, cimet i prstohvat soli.

  2. U suhe sastojke umiješajte Dida Boža pekmez od šljiva, med, mineralnu vodu, ulje i izmiksajte minutu dok se ne poveže.

  3. Rasporedite polovicu smjese za biskvit u pleh obložen papirom za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170° na 12 minuta.

  4. Izvadite iz pećnice vrući biskvit i premažite Dida Boža pekmezom od šljiva i naribajte čokoladu preko cijelog biskvita.

  5. Zatim rasporedite ostatak smjese za biskvit preko kolača i vratite peći na još 20 minuta. Zatim ostavite da se ohladi.

  6. Zagrijte čokoladu, maslac i ulje, promiješajte dok se ne otopi, pa prelijte preko kolača i ostavite u hladnjaku da se stisne na sat vremena.








0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page