U svijetu slatkih užitaka, nema ništa poput mirisa toplih začina i meda koji ispunjavaju kuhinju dok se priprema neodoljiva poslastica. Medeno srce s Dida Boža pekmezom od šljiva donosi spoj sočnog medenog tijesta i bogatog pekmeza od šljiva, stvarajući savršen spoj slatkog i voćnog u svakom zalogaju. Osim što zadovoljava nepce, ovo srce osvaja i srca svojom jedinstvenom kombinacijom aroma. Sami recept pripremila je naša draga Lucija.
MEDENO SRCE
SASTOJCI:
Biskvit:
Brašno – 325 g
Kakao u prahu – 1 žličica
Soda bikarbona – 1 žličica
Šećer – 200 g
Cimet – 1 žličica
Dida Boža pekmez od šljiva – 2 žlice
Med – 2 žlice
Mineralna voda – 400 ml
Suncokretovo ulje – 50 ml
Premaz:
Dida Boža pekmez od šljiva – 6 žlica
Tamna čokolada – 50 g
Glazura:
Tamna čokolada – 150 g
Maslac – 50 g
Ulje – 2 žlice
PRIPREMA:
Izmiješajte brašno, kakao u prahu, sodu bikarbonu, šećer, cimet i prstohvat soli.
U suhe sastojke umiješajte Dida Boža pekmez od šljiva, med, mineralnu vodu, ulje i izmiksajte minutu dok se ne poveže.
Rasporedite polovicu smjese za biskvit u pleh obložen papirom za pečenje i stavite peći u prethodno zagrijanu pećnicu na 170° na 12 minuta.
Izvadite iz pećnice vrući biskvit i premažite Dida Boža pekmezom od šljiva i naribajte čokoladu preko cijelog biskvita.
Zatim rasporedite ostatak smjese za biskvit preko kolača i vratite peći na još 20 minuta. Zatim ostavite da se ohladi.
Zagrijte čokoladu, maslac i ulje, promiješajte dok se ne otopi, pa prelijte preko kolača i ostavite u hladnjaku da se stisne na sat vremena.


Comments