top of page

Mekane i sočne buhtle s pekmezom od šljive

Updated: Feb 3, 2021

Najmekanije i najsočnije buhtle koje ćete ikad probati pripremila je naša @emmtasty.

Slastica koju uvijek rado konzumiramo je mala, sočna bucmasta buhtlica s domaćim džemom koji nas podsjeća na naše najranije trenutka života kojih se sjećamo.

RECEPT

 

Mekane i sočne buhtle s pekmezom od šljive

Sastojci:


  • 600 g brašna

  • 100g šećera

  • prstohvat soli

  • 9 g suhog kvasca

  • 1 jaje

  • korica naranče

  • 1 žličica ekstrakta vanilije

  • 280 ml mlijeka (toplo, ali ne vruće)

  • 120 g maslaca (sobne temperature)

Priprema:


Tijesto

Pećnicu zagrijte na 175°C.

U zdjeli pomiješajte suhe sastojke, zatim dodajte jaje i narančinu koricu te kratko zamijesite. Potom dodajte ostale sastojke i mijesite rukama 10-12 minuta. Tijesto prebacite u čistu zdjelu i prekrijte krpom ili prozirnom folijom. Ostavite na sobnoj temperaturi oko 1-2 sata ili dok se ne udvostruči volumen.


Slaganje

Pospite radnu površinu brašnom. Prebacite tijesto na pripremljenu površinu. Kratko ga razradite rukama i oblikujte male loptice (od ove količine ćete dobiti cca 15 loptica). Loptice stavite na dlan ili na pobrašnjenu površinu, i spljoštite prstima. Svaku lopticu napunite s Dida Boža pekmezom od šljive, otprilike 2 žličice u svaku. Obložite lim za pečenje (ili drugi kalup koji odlučite koristiti) papirom za pečenje pa na njega posložite buhtle. Premažite ih sa razmućenim jajetom.

Pecite buhtle oko 25-30 minuta, ili dok lijepo ne porumene. Kada se ohlade pospite ih šećerom u prahu.



 

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page