top of page

Meksički nachos za super provod!

Jeste li znali da nachosi dolaze iz sjevernog djela Meksika i sastoje se od čipsa od tortilje. Ovaj uksan zalogaj možete pripremiti za Vaše ukućane uz super nezaboravnu noć najdražih filmova ili zabavnih igara. Kako napraviti domaće nachose najbolje zna @tihana.strawberry soup.

 

Domaći nachosi s umacima


Sastojci za tortille

  • 375 g glatkog brašna

  • 1 čajna žličica soli

  • 1 čajna žličica praška za pecivo

  • 2 žlice maslinovog ulja ili rastopljenog maslaca

  • oko 240 ml vode - (neka voda bude topla i dodavajte ju postepeno koliko je potrebno da tijesto ne bi bilo premekano)

Začini za nachose:

  • maslinovo ulje

  • 2 žličice mljevene crvene paprike (slatka ili ljuta ovisno o vašem ukusu)

  • 2 žličice kurkume

  • 1,5 žličica češnjaka u prahu

  • 2 žlice parmezana

  • pola žličice soli

  • papar



Postupak za tortilje:


Pomiješajte brašno, sol i prašak za pecivo. Dodajte ulje ili maslac pa polako ulijevajte toplu vodu i zamijesite tijesto. Vodu ulijevajte pomalo kako tijesto ne bi ispalo premekano.

Tijesto ostavite pokriveno krpom da se odmori najmanje 15 minuta, a zatim ga podijelite u jednake kuglice. Od ove količine sastojaka dobit ćete 15-20 kuglica.

Svaku kuglicu tijesta razvaljajte tanko u tortilju na pobrašnjenoj površini.

Svaku tortilju pecite na dobro zagrijanoj nenamašćenoj tavi. Pecite sa svake strane oko minutu.

Pečene tortilje umotajte u mokru krpu kako se ne bi osušile, ili od njih odmah pravite nachose.


Postupak za nachose:


Svaku tortilju odozgo premažite s malo maslinovog ulja pa ih narežite na trokute za nachose željene veličine. Trokute slažite na široki pleh obložen papirom za pečenje jedan do drugog, no neka ne budu jedan na drugom jer se neće dobro ispeći. Slažite ih tako da strana namazana uljem gleda prema gore.

Pomiješajte sve začine u jednu posudici pa ih posipajte po nachosima.

Nachose pecite 8-10 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva, zatim ih preokrenuti pa peći još par minuta. Kada ih okrećete, možete ih posuti s još malo krupne soli.

Hrskave nachose poslužiti uz Dida Boža ajvar i namaz od zelenih maslina.

Dobar tek! :)


Kako ne biste morali posebno pripremati umake predlažemo vam Dida Boža namaze koje trebate samo servirati u posudice i uživati u super okusu.












0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page