top of page

Mini Pavlova

Ako do sada niste znali Pavlova je ime dobila prema poznatoj ruskoj balerini, Ani Pavlovoj. Njezina nježna krema i neodoljivi okusi ovaj desert čine posebnim i svima dragim. Slavica je ovu čudesnu ljepoticu odlučila obogatiti Dida Boža pekmezom od šljive koji je dao poseban touch ovoj kombinaciji.


 

MINI PAVLOVA S PEKMEZOM OD ŠLJIVA


SASTOJCI:


Meringa:

● 5 bjelanjaka sobne temperature

● prstohvat soli

● 250 g šećera

● pola žlice octa

● 1 žlica gustina


Krema:

● 500 ml mlijeka

● 2 žumanjka

● 3 žlice šećera

● 1 mahuna vanilije

● 4 žlice gustina

● u hladno dodati 50 g omekšalog maslaca


Punjenje:


PRIPREMA:


● Bjelanjke lagano miksajte da se zapjene. Dodajte prstohvat soli uz neprestano miješanje.Polako dodajte šećer i miksajte dok se ne otopi.

● Smjesa mora biti čvrsta, glatka i sjajna. Kada se šećer otopio dodajte ocat i promiješajte.Isto to učinite s gustinom.

● Pleh za pečenje obložite papirom za pečenje.

● Manjom šalicom nacrtajte šablone, točnije promjer svojih mini pavlova.

● U slastičarsku vrećicu stavite meringu, unutar nacrtanog kruga istisnite smjesu.Ostavite rupicu u sredini gdje ćete kasnije staviti kremu.

● Stavite pleh u pećnicu zagrijanu na 110 stupnjeva i pecite, točnije sušite oko 90 minuta. Za vrijeme pečenja ne otvarajte vrata pećnice. Podloga od bjelanjaka izvana treba biti hrskava, a iznutra mekana i pjenasta. Pećnicu isključite, vrata pećnice lagano otvorite i ostavite mini pavlove da se unutra lagano ohladi.

● Dok se pavlove hlade skuhajte kremu. U posudu za kuhanje ulijte mlijeko. Dodajte šećer, unutrašnjost mahune vanilije i žumanjke. Promiješajte sve pjenjačom te dodajte gustin. Miješajte dok se sastojci svi sjedine. Posudu stavite na laganu vatru te uz neprestano miješanje skuhajte kremu.

● Kada se zgusne kuhajte jo 2 - 3 minute. Maknite posudu s vatre, prozirnom folijom prekrijte kremu da se ne stvori kožica prilikom hlađenja. U posudu za miksanje stavite omekšali maslac te ga kratko izmiksajte.

Dodajte kremu i sve miksajte dok krema ne postane svilenkasta. Kremu podijelite na dva dijela, u drugi dio umiješajte Dida Boža pekmez od šljiva. Mini pavlovu stavite na pladanj i ukrasite najprije kremom od vanilije, zatim onom s dodatkom pekmeza.

● Po želji na vrh stavite još žličicu pekmeza od šljiva. Listić mente je poželjan.








0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page