Jeste li znali da je Pavolova torta dobila ime prema ruskoj primabalerini Ani Pavlovi koja je bila jedna od najpoznatijih balerina. Pavlovoj torti nitko ne može odoliti, a postoji pregršt kombinacija za pripremu ove slastice. Koje god voće odaberete za pripremu sigurni smo da nećete pogriješiti. Naša draga tinaaasweets odlučila je napraviti mini pavlove tortice i upotpuniti ih s Dida Boža džemom od višanja. Osim što je privlačna izgledom, ova ljepotica je neodoljiva i bogatstvom okusa.
Slatko- kiselkaste pavlove tortice s džemom od višanja
Sastojci:
3 bjelanjaka sobne temperature
120g. šećera
1 žličica gustina
Prstohvat soli
Pola žličice ekstrakta vanilije
200 ml. vrhnja za šlag
Džem od višanja
Višnje iz kompota ili svježe višnje i borovnice
Priprema:
U bjelanjke dodajte prstohvat soli i počnite miksati. Kad su se bjelanjci zapjenili postepeno dodavajte šećer, malo po malo dok svo vrijeme miksate. Trebate dobiti gust i sjajan snijeg od bjelanjaka. Provjerite prstima-ako između dva prsta nije ostalo šećera znači da je smjesa gotova. Kada je
smjesa gotova dodajte gustin i ekstrakt vanilije i još malo miksajte na manjoj brzini. Smjesu prebacite u slastičarsku vrećicu.
Pleh obložite papirom za pečenje i na njega pravite "gnijezda" od dobivene smjese. Svako gnijezdo malo udubite žlicom da kasnije lakše možete staviti nadjev. Ugrijte prethodno pećnicu na 100°C. Beze tortice stavite sušiti oko 1,5-2h Nakon toga ugasite pećnicu i ostavite tortice da se ohlade u pećnici.
NAPOMENA:
Nikako ne otvarajte pećnicu dok se tortice suše.
Ohlađene beze tortice napunite tako što ćete dodati jednu žličicu Dida Boža džema od višanja, zatim dodajte vrhnje za šlag koje ste prethodno izradili i na kraju ukrasite s još malo džema, višnjama i borovnicama. Tortice dobro ohladite i uživajte u savršenom okusu. U slast!
コメント