Iznenadite svoje goste i izmamite im osmijeh na lice uz preslatke mini tartove s Dida Boža džemom od kupine i punjenjem od bijele čokolade. Blago kiselkasta aroma kupine savršeno se spaja s bijelom čokoladom i stvara čaroliju okusa. Recept nam je pripremila naša draga Valentina Hendić.
Mini tart s džemom od kupine i bijelom čokoladom
SASTOJCI:
PRHKO TIJESTO:
1 jaje
150 g maslaca sobne temperature
100 g šećera
1 vanilin šećer
250 g brašna
40 g tamnog kakaa
Dida Boža džem od kupine
GANACHE:
300 g bijele čokolade
220 g slatkog vrhnja
1 žličica ekstrakta vanilije
PRIPREMA:
Od svih sastojaka zamjesiti glatko tijesto.
Tijesto rasporediti u mini kalupe za tart ili u jedan veći kalup.
Ostaviti 15ak minuta u hladnjak da se stisne.
Pećnicu ugrijati na 180°.
Vilicom izbockati tijesto. Na sredinu tijesta staviti masni papir i posuti grahom (da tijekom pečenja ne bi naraslo).
Peći na 180° otprilike 15-20 minuta.
Kada se ispeče ostaviti da se ohladi.
Za to vrijeme napraviti ganache.
Slatko vrhnje zagrijati do vrenja. Maknuti s vatre pa dodati sitno sjeckanu bijelu čokoladu.
Miješati dok se čokolada ne otopi.
Košarice od prhkog tijesta puniti s 2 žličice Dida Boža džema od kupina i ganache kremom od bijele čokolade.
Ostaviti da se dobro ohladi. Najbolje preko noći.
Comments