top of page

Mini tart

Iznenadite svoje goste i izmamite im osmijeh na lice uz preslatke mini tartove s Dida Boža džemom od kupine i punjenjem od bijele čokolade. Blago kiselkasta aroma kupine savršeno se spaja s bijelom čokoladom i stvara čaroliju okusa. Recept nam je pripremila naša draga Valentina Hendić.


 

Mini tart s džemom od kupine i bijelom čokoladom


SASTOJCI:


PRHKO TIJESTO:

  • 1 jaje

  • 150 g maslaca sobne temperature

  • 100 g šećera

  • 1 vanilin šećer

  • 250 g brašna

  • 40 g tamnog kakaa

  • Dida Boža džem od kupine

GANACHE:

  • 300 g bijele čokolade

  • 220 g slatkog vrhnja

  • 1 žličica ekstrakta vanilije

PRIPREMA:

  • Od svih sastojaka zamjesiti glatko tijesto.

  • Tijesto rasporediti u mini kalupe za tart ili u jedan veći kalup.

  • Ostaviti 15ak minuta u hladnjak da se stisne.

  • Pećnicu ugrijati na 180°.

  • Vilicom izbockati tijesto. Na sredinu tijesta staviti masni papir i posuti grahom (da tijekom pečenja ne bi naraslo).

  • Peći na 180° otprilike 15-20 minuta.

  • Kada se ispeče ostaviti da se ohladi.

  • Za to vrijeme napraviti ganache.

  • Slatko vrhnje zagrijati do vrenja. Maknuti s vatre pa dodati sitno sjeckanu bijelu čokoladu.

  • Miješati dok se čokolada ne otopi.

  • Košarice od prhkog tijesta puniti s 2 žličice Dida Boža džema od kupina i ganache kremom od bijele čokolade.

  • Ostaviti da se dobro ohladi. Najbolje preko noći.


0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page