top of page

Mini tortice

Kako odoljeti jesenskom voću i povrću u finim desertima?! Neodoljivu slasticu od bundeve, punjenu krem sirom i Dida Boža džemom od smokve s narančom naša Biljana kreirala je u mono porcije koje su idealne za proslave i rođendane. Oduševite svoje goste ovim raskošnim užitkom!


 

Mini tortice s bundevom i kremom od sira


SASTOJCI:


Biskvit:

  • 1 veliko jaje

  • 100 g pečene bundeve

  • 60 ml ulja

  • 75 g sitnog smeđeg šećera

  • 25 g bijelog šećera

  • 1/4 žličice praška za pecivo

  • 1/4 žličice sode bikarbone

  • 1/2 žličice cimeta

  • 1/2 vanilin šećera

  • 80 g glatkog brašna

  • prstohvat soli

Nadjev:

Krema:

  • 250 g omekšanog krem sira

  • 150 ml slatkog vrhnja

  • 50-60 g šećera u prahu

  • 1 žlice ekstrakta vanilije

Mirror glazura:

  • 175 g bijele čokolade

  • 80 g vode

  • 150 g šećera

  • 100 g zaslađenog kondenziranog mlijeka

  • 1 žličica ekstrakta vanilije

  • 10 g želatine

  • 60 ml hladne vode

  • bijela i narančasta prehrambena boja

Priprema:

  • Večer prije pripreme kolača male silikonske polukuglaste kalupiće napunite Dida Boža džemom od smokava s narančom te ih stavite u zamrzivač do uporabe.

  • Idući dan zagrijte pećnicu na 180 C. Pravokutni kalup srednje veličine obložite papirom za pečenje.

  • U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bikarbonu, sol i cimet.

  • U posudi pomiješajte brašno, prašak za pecivo, sodu bibikarbonu, sol i cimet.

  • U drugoj posudi mikserom umutite jaje sa šećerom, smeđim šećerom i vanilin šećerom. Dodajte ulje i pečenu bundevu. U suhe sastojke umiješajte mokre sastojke pomoću špatule ili električnim mikserom na najnižoj brzini dok se sve potpuno ne sjedini.

  • Izlijte smjesu u pripremljeni kalup i pecite ju 15-17 minuta (ovisno o Vašoj pećnici). Biskvit je gotov kada čačkalica umetnuta u sredinu bude čista.

  • Ohladite biskvit i izrežite krugove promjera malo manjeg od kalupa za okrugle monoporcijske kalupe.

  • Pripremite kremu: u posudu stavite omekšani krem sir, slatko vrhnje, šećer u prahu i ekstrakt vanilije i miksajte dok krema ne postane glatka, svilenkasta i kompaktna. Kremu stavite u slastičarsku vrećicu i vrećici odrežite vrh.

  • Silikonske kalupe napunite kremom do polovice. Izvadite prethodno ohlađene kuglice džema te ih stavite u centar svakog monoporcijskog kalupa. Napunite ostatkom kreme sve šupljine, poravnajte površinu i na kremu stavite krugove biskvita. Ostavite preko noći u zamrzivaču da odstoji.

  • Idući dan pripremite glazuru: u 60 ml hladne vode otopiti želatinu. Neka bubri 5-10 minuta. Nasjeckate bijelu čokoladu i stavite ju u posudu. U šerpici zagrijte vodu, šećer i kondenzirano mlijeko dok smjesa ne zavrije. Maknite sa štednjaka. U smjesu stavite želatinu i miješate ju dok se želatina ne otopi. Prelijte preko bijele čokolade, ostavite 5 minuta da se čokolada otopi te dobro promiješajte. Čokoladnu smjesu dodatno izradite štapnim mikserom. Dodajte ekstrakt vanilije i bijelu boju. Procijedite. Odvojite 75 ml glazure te u nju umiješajte narančastu boju. Pomiješajte bijelu i narančastu boju da bi dobili nježno (mramorastu) narančastu glazuru. Ohladite glazuru na 32-35 C.

  • Izvadite tortice iz kalupa te ih stavite na rešetku koju ste stavili na pleh za pečenje obložen papirom za pečenje. Prelijte tortice glazurom.

  • Stavite tortice na pladanj za posluživanje, a zatim u hladnjak. Nakon 1-2 sata ukrasite tortice po želji.





0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page