top of page

Mljac desert u čaši!

Talijani su poznati po izvrsnoj tjestenini, ali i ukusnim kremama u tortama i desertima. Danas Vam donosimo poznati talijanski desert Panna Cottu sevriran u čaši. Ovaj desert možete servirati na više načina, a kao preljev možete koristiti šumsko voće ili neki drugi voćni preljev po izboru. Naša draga @emmtasty donosi svoju varijantu u kombinaciji s Dida Boža džemom od višnje.

Panna Cotta s džemom od višnje


Sastojci

  • 7 g želatine

  • 40 ml vode

  • 250 ml slatkog vrhnja

  • 230 ml mlijeka

  • 1 žličica ekstrakta vanilije

  • 40 g šećera

  • limunova korica

  • tostirani listići badema

  • · višnja i menta za dekoraciju

Priprema

U malu posudu stavite želatinu i zalijte je vodom. Ostavite tako 10 minuta da želatina nabubri.

Stavite kuhati mlijeko, slatko vrhnje, ekstrakt vanilije, šećer i limunovu koricu, pustite da zavrije i maknite sa strane. Dodajte želatinu i miješajte dok se želatina potpuno ne otopi.

Smjesu ulijte u zdjelice ili čaše i stavite hladiti u frižider na 5 sati, ili preko noći. Ja sam koristila 4 čaše (370 ml) i punila ih 1/3.

Dida Boža džem od višnje kratko zagrijte da se otopi, zatim pustite oko minut da se malo rashladi, miješajte da se ne stvori kožica. Prelijte preko hladne panna cotte i vratite u hladnjak na 1 sat.

Dekorirajte desert s tostiranim listićima badema, višnjama i mentom.

U slast!

 
 





1 comment

Recent Posts

See All
bottom of page