top of page

Mljac doručak

Ponekad je dobro napraviti promjenu pa umjesto klasične zobene kaše pripremiti slatku palentu za doručak. Sigurni smo kada isprobate ovu kombinaciju da ćete ju pripremati češće. 😄 Osim u slanim jelima palenta se odlično sljubljuje i u slatkima, a pogotovo ako ju se servirate s jogurtom i toplim džemom Dida Boža eko džem od višnje kako je to napravila Foodoris 👌


 

JUTARNJA ZDJELA S PALENTOM I DŽEMOM OD VIŠANJA


SASTOJCI:

  • 1/2 šalice palente

  • 1 šalica biljnog napitka po želji (mlijeka)

  • 1 šalica vode

  • 1 žlica maslaca od lješnjaka (možete izostaviti ili staviti neki drugi maslac od orašida)

  • 1 žlica javorovog sirupa

  • prstohvat soli

  • 4 žlice sojinog ili kokosovog jogurta

  • listići badema


PRIPREMA:

1. Zakuhajte vodu s mlijekom. Kada je mlijeko zakuhalo posolite i dodajte maslac od lješnjaka i dobro pomiješajte dok se maslac ne otopi.

2. Postepeno dodavajte palentu uz stalno miješanje pjenjačom i kuhanje na laganoj vatri dok se palenta ne stisne.

3. Dok se palenta kuha zagrijte Dida Boža eko džem od višnje s malo vode. U dvije zdjelice serviratjte palentu, dodati jogurt, zagrijani džem i posipajte listićima badema. U slast!

Ekstra savjet : palentu možete kuhati i u soku mrkve i/ili naranče umjesto u mlijeku, to je isto odlična kombinacija.





0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page