top of page

Zlatne školjkice

Ljeto nam se bliži i polako ga prizivamo s ukusnim školjkicama koje je @dudabojic napunila s Dida Boža džemom od smokve. Prhko, punjeno i neodoljivo pridjevi su koji krase ovaj recept, a zavoljet će ga sve generacije. Otvorite školjkicu i otkrijte bogatstvo okusa.



 

Prhke školjkice



Sastojci:

  • 250 gr glatkog brašna

  • 250 gr oštrog brašna

  • prstohvat soli

  • 1 prašak za pecivo

  • 1 vanilin šećer

  • 4 žlice octa

  • 10 žlica vode

  • 125 gr masti

  • 125 gr maslaca

Punjenje:

Priprema:

Ubacite u zdjelu sve sastojke i umijesite ih što brže. Tijesto omotajte prozirnom folijom te stavite u hladnjak na pola sata. Nakon što tijesto odstoji razvaljajte ga ali ne pretanko. Izrežite krugove s čašom ili kalupom. U svaki krug stavite malo Dida Boža džema od smokve i krajeve dobro pritisnite s malom vilicom kako pekmez tijekom pečenja ne bi iscurio van. Školjkice posložite na lim prekriven papirom za pečenje i pecite 15 minuta na 180 stupnjeva dok lagano ne porumene. Ostavite školjkice da se kratko ohlade, a zatim ih još tople posujte šećerom u prahu. Dobar tek!







0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page