Mrkva i krem sir, mljaaac? Vjerujemo kako za ovu kombinaciju i mrkvu kao glavni sastojak uvijek postoje skeptici, ali imamo jedan mali trik kako da i njih razuvjerite. Predlažemo da svojim gostima i ukućanima ne otkrijete na prvi mah ovaj "tajni sastojak"već ih pustite da ih ova ukusna i oku privlačana torta najprije oduševi, a onda sama po sebi otkrije svoje sastojke.
@foodie_A26 donosi jednostavan, a opet tako neodoljiv recept za tortu od mrkve obogaćenu s Dida Boža džemom od smokve s narančom koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

Carrote cake s kremom od naranče
Sastojci za biskvit:
250g glatkog brašna
2 žličice praška za pecivo
1 žličica sode bikarbone
1,5 žličica cimeta
1/2 žličice muškatnog oraščića
1/4 žličice klinčića
200g šećera
450g sitno naribane mrkve
4 jaja
150ml ulja
1 naranča - korica i 1dcl soka
3 žlice ekološkog džema Dida Boža od smokve i naranče
Sastojci za kremu:
300g krem sira (abc sir ili neki drugi)
1 kiselo vrhnje
100g šećera u prahu
2 vanilin šećera
1 žličica korice od naranče
2 žličice soka od naranče
Priprema:
Biskvit
Izmiksajte pjenasto jaja i šećer, a zatim dodajte ulje. Odvojeno pomiješajte sve suhe sastojke pa ih dodajte u smjesu s jajima. Dobro promiješajte pa dodajte koricu naranče i naribanu mrkvu. Sjedinite sve sastojke. Biskvit pecite u kalupu 26cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, na 170 stupnjeva 40-50 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice, kod mene se peče 40 minuta). Provjerite čačkalicom kada je gotov. Kada je biskvit gotov, ostavite ga da se skroz ohladi, a zatim ga prerežite da dobijete dvije kore. Prelijte biskvit sokom od naranče i donju koru premažite s ekološkim džemom Dida Boža od smokve i naranče.
Krema
Izmiksajte sve sastojke. Podijelite na dva dijela. Složite jednu koru i premažite kremom, zatim drugu koru i premažite. Cijelu tortu premažite ostatkom kreme.
Dekorirajte po želji i stavite tortu na hlađenje.
Comments