top of page

Mrkvasta slastica

Mrkva i krem sir, mljaaac? Vjerujemo kako za ovu kombinaciju i mrkvu kao glavni sastojak uvijek postoje skeptici, ali imamo jedan mali trik kako da i njih razuvjerite. Predlažemo da svojim gostima i ukućanima ne otkrijete na prvi mah ovaj "tajni sastojak"već ih pustite da ih ova ukusna i oku privlačana torta najprije oduševi, a onda sama po sebi otkrije svoje sastojke.

@foodie_A26 donosi jednostavan, a opet tako neodoljiv recept za tortu od mrkve obogaćenu s Dida Boža džemom od smokve s narančom koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim.

 

Carrote cake s kremom od naranče


Sastojci za biskvit:

  • 250g glatkog brašna

  • 2 žličice praška za pecivo

  • 1 žličica sode bikarbone

  • 1,5 žličica cimeta

  • 1/2 žličice muškatnog oraščića

  • 1/4 žličice klinčića

  • 200g šećera

  • 450g sitno naribane mrkve

  • 4 jaja

  • 150ml ulja

  • 1 naranča - korica i 1dcl soka

  • 3 žlice ekološkog džema Dida Boža od smokve i naranče

Sastojci za kremu:

  • 300g krem sira (abc sir ili neki drugi)

  • 1 kiselo vrhnje

  • 100g šećera u prahu

  • 2 vanilin šećera

  • 1 žličica korice od naranče

  • 2 žličice soka od naranče

Priprema:

Biskvit

Izmiksajte pjenasto jaja i šećer, a zatim dodajte ulje. Odvojeno pomiješajte sve suhe sastojke pa ih dodajte u smjesu s jajima. Dobro promiješajte pa dodajte koricu naranče i naribanu mrkvu. Sjedinite sve sastojke. Biskvit pecite u kalupu 26cm, koji ste prethodno obložili papirom za pečenje, na 170 stupnjeva 40-50 minuta (ovisno o jačini vaše pećnice, kod mene se peče 40 minuta). Provjerite čačkalicom kada je gotov. Kada je biskvit gotov, ostavite ga da se skroz ohladi, a zatim ga prerežite da dobijete dvije kore. Prelijte biskvit sokom od naranče i donju koru premažite s ekološkim džemom Dida Boža od smokve i naranče.


Krema

Izmiksajte sve sastojke. Podijelite na dva dijela. Složite jednu koru i premažite kremom, zatim drugu koru i premažite. Cijelu tortu premažite ostatkom kreme.

Dekorirajte po želji i stavite tortu na hlađenje.


Ekstra savjet: Tortu je najbolje pripremati dan prije kako bi se prije serviranja dobro stisnula i svakako bila ukusnija.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page