top of page

Najbolji pekmez od šljive bez šećera i knedle

Svaki Dida Boža džem je poseban na svoj način i svojim okusom oduševljava mnoge potrošače ali postoji jedan okus koji se po mnogim svojstvima razlikuje od ostalih. Riječ je o Dida Boža pekmezu od šljive.


Ova purpurna ljepotica je jedini pekmez za razliku od svih džemova u didinom asortimanu. Po teksturi je gušća i sadrži visok udio voća te puni okus mirisnih šljiva. Dida Boža pekmez od šljiva poseban je i po tome što ga mogu jesti dijabetičari jer ne sadrži dodane šećere. Dolazi u pakiranju od 240g. i 660g. i dostupan je u svim većim trgovačkim lancima i Dida Boža web shopu.

Sigurni smo da će Vas ova tradicionalna poslastica vratiti u djetinjstvo a mlađim generacijama donijeti puno slasnih zalogaja i mnogo novih lijepih trenutaka.

Za sve one koji nemaju ideju kako upotrijebiti ovaj ukusan džem osim u palačinkama ili na kruh dajemo par ideja u nastavku:


· namaz za divljač

· uz tvrde sireve

· Kao preljev za sladoled i kolače

Nama je i dalje najdraži recept #knedle s džemom od šljiva a kako ih jednostavno napraviti možete i ovdje saznati. Sastojci:

  • 1 kg krumpira (napraviti pire krumpir)

  • 0,1 dcl mlijeka

  • 2 žlice ulja

  • Prstohvat soli

  • 2 jaja

  • 40 dkg oštrog brašna

  • 1 Dida Boža pekmez od šljiva 240g.

  • Malo krušnih mrvica

Priprema:

Skuhajte krumpir i izgnječiti ga u pire s malo mlijeka i maslaca. Dodajte dvije žlice ulja, dva jaja i 40 dkg brašna. Umijesite tijesto. Nakon što ste napravili tijesto izvaljajte ga i podijelite na jednake kvadrate. Svaki komad napunite s pekmezom od šljive i preklopite u kugle.

Stavite vodu u lonac i kada proključa dodajte knedle koje trebate kuhati 15tak min. Nakon što su knedle gotove procijedite ih i stavite u tavu u koju ste prethodno dodali ulje i krušne mrvice. Za potpuni užitak knedle možete preliti s kiselim vrhnjem, šlagom ili sladoledom od vanilije.


U slast.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page