top of page

Nama neizbježna kombinacija starinskog recepta

Updated: Dec 4, 2020

Iako kreativa u smišljanju novih recepata je jača nego ikad, ipak ono što nas baš uvijek dirne u srce je onaj starinski recept koji nas vraća u djetinjstvo. S ovim receptom prhkih štrudlica @tigerlilly47 nas vraća u divnu prošlost. ❤️️

Mogu se pripremati s raznim punjenjima ali najpoznatije i najčešće punjenje je od džemova. Ove slasne prhke štrudlice se brzo i jednostavno pripremaju, a još brže pojedu uz kavu, čaj ili kakao.
 

Prhke štrudlice sa džemom od šipka


Sastojci:


Priprema:


U zdjelu stavite brašno, dodajte vrhnje i na kockice narezani maslac, prašak za pecivo, vanilin šećer i naribanu koricu limuna. Umijesite glatko tijesto koje nije potrebno odmarati. Razvaljajte tijesto u oblik pravokutnika na debljinu otprilike 3-4 milimetara. Tako razvaljani pravokutnik narežite nožem na trake širine 7 centimetara.

Na svaku traku žličicom rasporedite pekmez, te krajeve tijesta preklopite preko njega. Pekmez mora biti što čvršći kako ne bi iscurio tijekom pečenja.

Dobivene “rolice” prebacite u lim za pečenje obložen papirom za pečenje tako da je dio gdje se tijesto spaja okrenut prema dolje. Rukom lagano pritisnite “rolice” i režite ih na duljinu od 6 centimetara. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva, 25-30 minuta. Štrudlice moraju ostati svjetlije boje. Ohlađene štrudlice posipajte šećerom u prahu.


 
0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page