top of page

Neodoljiva rebarca

Danas vam donosimo slasnu ideju za nedjeljnji ručak i malo drugačije marinirano meso.Sigurno vam do sada nije palo na pamet isprobati rebarca s džemom? E pa za to je tu Dida Boža tim i kreativna blogerica foodilica donosi slasna rebarca s Dida Boža džemom od marelica. Za prste polizati, zar ne?


 

SVINJSKA REBARCA GLAZIRANA

U DŽEMU OD MARELICE

 

SASTOJCI:

  • 1,5 kg svinjskih rebara

  • Mješavina začina: 3 žličice soli, 2 žličice dimljene paprike, 1 žličica kumina, 2 žličice češnjaka u granulama, 1 žličica usitnjenog sušenog mažurana, chilli i papar po želji Umak od džema:

  • 2 ½ žlice džema od marelice Dida Boža

  • 5 žlica sojinog umaka

  • 1 žlica octa

PRIPREMA:

  1. Rebra ubrusom posušite pa s donje strane rebara skinite opnu. Meso prebacite na veći komad aluminijske folije.

  2. U zdjelici izmiješajte sve suhe začine pa tom mješavinom sa svih strana natrljajte meso (možete koristi i već gotove suhe začinska mješavine za meso).  Rebra potom okrenite tako da je koštani dio na plehu, a mesnati da je okrenut prema gore, dobro zamotajte i ušuškajte  u aluminijsku foliju (ne smije nigdje imati rupicu).

  3. Tako umotano meso prebacite na pleh obložen papirom za pečenje.

  4. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 160℃ 2,5 -3 sata, ovisno o debljini i mesnatosti samih rebara (rebra koja sam ja koristila bila su poprilično mesnata i deblja pa sam ih duže pekla).

  5. S pripremom umaka krenite par minuta prije završetka pečenja tako da navedene sastojke pomiješate u zdjelici i dobro sjedinite. U umak idu Dida Boža džem od marelice, sojin umak i ocat.

  6. Nakon što je prošlo vrijeme pećenja izvadite rebra, povisite temperaturu pećnice na 220℃, pažljivo uklonite foliju, višak tekućine uklonite, a rebra ostavite na papiru za pečenje. Zatim preko rebara prelijte pripremljeni umak i ravnomjerno ga rasporedite.

  7. Rebra vratite u pećnicu i pecite ih još 20-25 minuta.

  8. Kada su gotova izvadite ih iz pećnice, pustite da se hlade 10 minuta pa narežite i poslužite uz prilog po želji.

 

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page