top of page

Ona je carica u svako doba dana i svim kombinacijama

Smokve su jedinstveno voće i s velikim razlogom je postala kraljica #DidaBoža branda, ne samo jer joj je znanstveni naziv Ficus carica već radi njenog jedinstvenog okusa, oblika i hranjivih sastojaka koji nude razne potencijalne zdravstvene pogodnosti. Smokve mogu promovirati zdraviju probavu i utjecati na smanjenje rizika od srčanih bolesti.


Smokve su bogate #hranjivim tvarima, a imaju relativno malo kalorija, što ih čini izvrsnim dodatkom zdravijoj prehrani kojoj se sve više okrećemo.

Ono što je bitno je to da su smokve posebno bogate bakrom i vitaminom B6. Bakar je vitalni mineral koji sudjeluje radu metabolizma i proizvodnje energije, stvaranju krvnih stanica, vezivnog tkiva i neurotransmitera. Dok je vitamin B6 ključni vitamin koji vašem tijelu pomaže u razgradnji dijetalnih bjelančevina i stvaranju novih.

Koje su prednosti konzumiranja smokve?

Smokve imaju brojne potencijalne koristi kao što su promicanje zdravlja probavnog sustava i srca, te može doprinijeti postignuću zdravije kože.

Smokve sadrže vlakna koja mogu pomoći u promicanju probavnog zdravlja i smanjenjem zatvora služeći kao prebiotik. One mogu poboljšati krvni tlak i razinu masnoće u krvi, što može poboljšati vaše krvožilno zdravlje i smanjiti rizik od srčanih bolesti ukoliko je ostala prehrana kontrolirana bez konzumacije masnijih jela. Također mogu imati blagotvorne učinke na kožu, posebno kod osoba s alergijskim dermatitisom. Pokazalo se da kombinacija voćnih ekstrakata koja uključuje ekstrakt smokve, pokazuje antioksidativne učinke na stanice kože, smanjuje razgradnju kolagena i poboljšava izgled bora.

Izuzev svih navedenih beneficija smokva se može konzumirati u slatkim i slatko-slanim kombinacijama kao što je su slijedeće navedene kombinacije za svako doba dana.

Doručak:

Narežite voće po želji te pospite Dida Boža ekološki džem od smokve za dodatan užitak.


Ručak:

Sve što vam je potrebno su 3 veće #smokve, 3 režnja češnjaka, 1 dcl maslinovog ulja, prstohvat soli i pileće bijelo meso. U mikseru smiksati do tekuće konzistencije smokve, češnjak i maslinovo ulje. Za to vrijeme zagrijati pećnicu na 180°C, staviti #piletinu u vrećicu za pečenje i posoliti. U vrećicu dodati tekući sadržaj i peći 45-60 minuta, ovisno o jačini pećnice.


Večera:

Plata s mesnim narescima, sirevima, voćem i orašastim plodovima s dodatkom Dida Boža ekološkog džema od smokve i smokve i naranče uz čašu vina savršena su kombinacija za opuštene večere u društvu.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page