Oui, oui veseli tost

Updated: Aug 2

Danas je dan za veselje i razbibrigu, a najbolje ga je započeti sa svima poznatim francuskim tostom. Neki ga zovu "pohanim kruhom", neki "tostom iz Bomabaja" ali ono što provjereno znamo da mu nitko ne može odoliti. Naša draga foodie_a26 donosi jednostavan recept u kojem Dida Boža eko džem višnja donosi osvježenje i bogatstvo okusa.

French toast s Dida Boža džemom od višnje

Sastojci:

  • 4 šnite kruha (idealno je da je kruh star 2 dana)

  • 1 dl bademovog mlijeka

  • 1 jaje

  • žličica šećera

  • pola žličice cimeta

  • žličica ekstrakta vanilije

  • maslac

  • Dida Boža ekološki džem od višnje

  • sezonsko svježe voće

Priprema:

Izmiješajte bademovo mlijeko, jaje i začine. Narežite kruh na srednje debele šnite i svaku šnitu stavite u pripremljenu smjesu, kratko s obje strane.

Odmah stavite na tavu u kojoj ste prethodno zagrijali maslac. Pecite na srednje jakoj vatri dok s obje strane ne dobijete lijepu, zlatnu boju.

Kada je tost gotov, poslužite uz svježe voće i ukusni Dida Boža ekološki džem od višnje.

Ekstra savjet: za hladniju verziju ove slastice dodajte sladoled od vanilije u ovu slasnu kombinaciju.



#didaboza #deserti #višnja #tost #francuskidesert #voće #njam

0 comments

Recent Posts

See All