top of page

Parfe desert u čaši

Brzi desert iz čaše, savršeno je rješenje kada želite napraviti neku slasticu, a ne želite provesti par sati u kuhinji. Upravo takav jednostavan recept za parfe desert u čaši donosi nam naša draga Ana. Parfe desert s keksima i Dida Bože pekmezom od šljiva bez šećera izgleda toliko ukusno i primamljivo, a kada isprobate sami okus ostat će te oduševljeni.


 

PARFE DESERT U ČAŠI SA SPECULAAS KEKSIMA I PEKMEZOM OD ŠLJIVA


SASTOJCI (za 6 desertnih čaša):


Potrebno:

  • 200 g Speculaas keksa

Krema:

  • 250 ml slatkog vrhnja

  • 250 g grčkog jogurta

  • 50 g šećera u prahu

Umak od šljive:


PRIPREMA:

  • U zdjeli izmiješamo slatko vrhnje i šećer u prahu. Dobro sve promiješamo kako bi dobili glatku kremu, ne previše čvrstu. Dodajemo grčki jogurt i zajedno sve sjedinimo.

  • Krenimo s pripremom umaka od šljiva. U manjem loncu pomiješamo Dida Boža pekmez od šljiva bez šećera, vodu i vanili šećer. Kuhamo sve na laganoj vatri dok se šećer ne otopi, a pekmez se pomalo razvodni kao gusti preljev.

  • Slaganje deserta u čaše. Speculaas kekse smrvimo na manje komade, ili ih usitnimo (uz pomoć sjeckalice ili uzmemo običnu vrećicu za zamrzavanje te zdrobimo kekse uz pomoć mlinca za kolače.) Možemo ostaviti nekoliko čitavih komada keksa za dekoraciju. Pripremimo 6 desertnih čaša, na dno svake čaše stavimo sloj kreme uz pomoć šprice za kreme, zatim sloj smrvljenih keksa, te na kraju 1-2 žlice preljeva od šljiva. Redoslijed slaganja nije bitan, važno je samo da se svi sastojci iskoriste i ravnomjerno rasporede.

  • Desert ukrasimo mrvicama keksa i cijelim Speculaas keksima, te prelijemo s još malo umaka od šljiva.

  • Desert je odmah spreman za posluživanje i konzumaciju ili ga možete staviti i u hladnjak pa konzumirati kada poželite.



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page