top of page

Pavlova iz Cartello kužine 🍓

Ova torta savršeni je spoj mekih voćnih okusa i hrskave slatke kore koja se topi u ustima, sniježno baršunaste kreme je pripremljena od strane naše food blogerice Sandre Cartello @mrs.cartello

Mrs. Cartello će Vam odmah reći da se torta Pavlova teško reže na lijepe i uredne šnite, no s spremni smo kompenzirati za užitak koji nam pruža svaki njezin zalogaj. Ova slastica kao idealan proljetni ili ljetni desert neizbježan je izvor zadovoljstva sa sve ljubitelje voćnih zalogaja.

Pavlova torta porijeklom je iz Australije, dobila je ime po ruskoj balerini Ani Pavlovoj i preslika je njezine pojave.

Sastojci za beze koru:

  • 4 bjelanjka

  • 140 g šećera

  • 1 žličica Gussnela

  • 1 žlica alkoholnog octa (prozirnog)

  • žličica aroma vanilije

  • prstohvat soli

Sastojci za nadjev:

  • 300 g svježeg šumskog voća (kupina, malina, borovnica, jagoda)🍓

  • 200 ml slatkog vrhnja

  • 150 g čvrstog jogurta

  • 1 žličica ekstrakta vanilije


Priprema:


Pećnicu zagrijte na 130 °C. U posudu za pečenje stavite masni papir za pečenje i na njega stavite naopako okrenut tanjur veličine 22 - 27cm i iscrtajte olovkom oko tanjura tako da dobijete kružnicu unutar koje ćete nanijeti smjesu od bjelanjaka. Područje kruga lagano premažite maslacem.

U posudi mikserom istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Dodajte obični šećer i dobro izmiksajte dok se šećer u potpunosti ne otopi, a potom dodajte Gussnel i ocat te miksajte još nekoliko minuta dok ne dobijete kompaktnu smjesu. Da su bjelanjci dovoljno tvrdo izmiksani znati ćete po tome kada probate smjesu i ne osjetite kristaliće šećera.

Pripremljenu smjesu rasporedite unutar kruga nacrtanog olovkom. Zagladite je tako da izgleda neobavezno bez oštrih linija. Smjesu pecite 80 minuta u pećnici. (sušenje)

Nakon toga otvorite pećnicu i ostavite smjesu još 10 minuta da miruje u pećnici pa je izvadite i ostavite da se ohladi.

Istucite slatko vrhnje u šlag, dodajte čvrsti jogurt i ekstrakt vanilije. Tako dobivenu smjesu nanesite na koru, koru premazite Dida Boža džemom od smokve, dodajte kremu od tučenog vrhnja i jogurta,a na vrh torte poslažite šumsko voće.

______________________________________________________



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page