top of page

Preokrenute tortice

Male, slatke i sočne! Tortice koje nisu zahtjevne za pripremu, a uljepšat će svaki tanjur i oduševiti svako nepce. Blago citrusna nota Dida Boža džema od mandarine u istopljenoj glazuri fino omekšava biskvit i pretvara se u rapsodiju najfinijih okusa. Recept nam je pripremila naša Biljana Oklopčić.


 

Tortice s mandarinama


SASTOJCI:


Premaz:

  • 2 žlice margarina/kokosovog ulja

  • 5-6 mandarina

  • nekoliko smrznutih višanja

Biskvit:

  • 240 ml bademovog mlijeka

  • 1 žličica jabučnog octa

  • 1 mahuna tonke

  • 80 ml suncokretovog ulja

  • 210 g glatkog pšeničnog brašna

  • 2 žličice praška za pecivo

  • prstohvat soli

  • 150 g smeđeg šećera

  • 1 žlica ekstrakta vanilije

Glazura:

Dekoracija:

  • nekoliko kriški mandarina, nekoliko višanja

  • sušeni cvjetovi nevena

PRIPREMA:

  • Zagrijati pećnicu na 180 C. Kalup za muffine premazati margarinom/kokosovim uljem.

  • Oguliti mandarine, narezati ih na ploške (svaku na 3) te rasporediti po dnu kalupa za muffine. U sredinu svake ploške staviti višnju.

  • U posudu staviti suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, sol i šećer), a u drugoj pomiješati bademovo mlijeko, jabučni ocat, naribanu mahunu tonke, suncokretovo ulje i ekstrakt vanilije.

  • Uliti tekuće sastojke u posudu sa brašnom i lagano promiješati dok se sastojci ne sjedine.

  • Smjesu biskvita preliti preko mandarina i peći 20-25 minuta.

  • Pripremiti glazuru: u mikrovalnoj zagrijati vodu i Dida Boža džem od mandarine. Promiješati.

  • Kada se tortice ohlade, preokrenuti ih i premazati glazurom. Ukrasiti kriškama mandarine i višnjama. Po želji posipati cvijetom nevena.





0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page