Male, slatke i sočne! Tortice koje nisu zahtjevne za pripremu, a uljepšat će svaki tanjur i oduševiti svako nepce. Blago citrusna nota Dida Boža džema od mandarine u istopljenoj glazuri fino omekšava biskvit i pretvara se u rapsodiju najfinijih okusa. Recept nam je pripremila naša Biljana Oklopčić.
Tortice s mandarinama
SASTOJCI:
Premaz:
2 žlice margarina/kokosovog ulja
5-6 mandarina
nekoliko smrznutih višanja
Biskvit:
240 ml bademovog mlijeka
1 žličica jabučnog octa
1 mahuna tonke
80 ml suncokretovog ulja
210 g glatkog pšeničnog brašna
2 žličice praška za pecivo
prstohvat soli
150 g smeđeg šećera
1 žlica ekstrakta vanilije
Glazura:
3 žlice Dida Boža džema od mandarine
2 žlice vode
Dekoracija:
nekoliko kriški mandarina, nekoliko višanja
sušeni cvjetovi nevena
PRIPREMA:
Zagrijati pećnicu na 180 C. Kalup za muffine premazati margarinom/kokosovim uljem.
Oguliti mandarine, narezati ih na ploške (svaku na 3) te rasporediti po dnu kalupa za muffine. U sredinu svake ploške staviti višnju.
U posudu staviti suhe sastojke (brašno, prašak za pecivo, sol i šećer), a u drugoj pomiješati bademovo mlijeko, jabučni ocat, naribanu mahunu tonke, suncokretovo ulje i ekstrakt vanilije.
Uliti tekuće sastojke u posudu sa brašnom i lagano promiješati dok se sastojci ne sjedine.
Smjesu biskvita preliti preko mandarina i peći 20-25 minuta.
Pripremiti glazuru: u mikrovalnoj zagrijati vodu i Dida Boža džem od mandarine. Promiješati.
Kada se tortice ohlade, preokrenuti ih i premazati glazurom. Ukrasiti kriškama mandarine i višnjama. Po želji posipati cvijetom nevena.
Comments