top of page

Proljetni cvjetići

Danas za sve ljubitelje dizanog tijesta donosimo neodoljivu i okom privlačnu poslasticu koju možete puniti raznim nadjevima počevši od džemova, čokoladnih namaza i pudinga. Naša draga tinaaasweets je odlučila s nama podijeliti ovaj recept i ukusne keksiće napraviti u obliku proljetnih cvjetića, a napunila ih je s Dida Boža ekstra džemom od jagode. Može li ukusnije?


 

Cvjetići od dizanog tijesta s neodoljivim džemom od jagoda

Sastojci:


  • 350 g brašna

  • 2 žlice šećera

  • 1 vanilin šećer

  • 20g svježeg kvasca

  • 1 jaje

  • 6 žlica ulja

  • 150 ml toplog mlijeka

  • Prstohvat soli

  • Malo otopljenog maslaca za premaz


Priprema:


Svježi kvasac izmrvite u posudu te dodajte dvije žlice šećera i vanilin šećer. Zatim ga prelijte toplim mlijekom. U smjesu dodajte jaje i ulje pa sve dobro pomiješajte pjenjačom. Za kraj dodajte brašno i prstohvat soli. Umijesite glatko tijesto i ostavite ga na toplom mjestu da naraste. Kada tijesto naraste malo ga premijesite i razvaljajte. Malom čašicom za aperitiv radite kružiće koji će vam biti latice. Svaki kružić preklopite i spojite krajeve (dobit ćete jednu laticu).


Za jedan cvijet potrebno je pet latica. Latice koje ste napravili od tijesta dobro spojite prstima da se ne bi odvojili dok se peku. Napravite malu kuglicu od tijesta i utisnite u sredinu cvijeta. Cvjetiće peći na 180-200 stupnjeva dok ne porumene. Kad su kesići pečeni malo ih ostaviti da se ohlade i zatim sredinu cvijeta obilno napunite Dida Boža džemom od jagoda.


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page