top of page

Puflasti jogurt kolač

Jogurt biskvit je jedan od naših omiljenih baza za torte i kolače, pošto je sam po sebi jako sočan, a kombinirati se može sa zaista bilo kojim džemom ili voćem kojeg imate pri ruci. Osvježavajući svježi sir čini ovaj kolač kremastijim i zaokružuje ovaj kolač u savršenu ljetnu poslasticu! Pogledajte recept za našu varijantu jogurt biskvita s džemom od mandarine.

Jogurt biskvit

Sastojci:

Priprema:

Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva. Pjenasto umutite jaja i šećer, a potom dodajte

jogurt, ulje, limunovu koricu, te prosijano brašno u koje ste umiješali prašak za pecivo. Tepsiju ili okrugli kalup namastite pa prekrijte brašnom kako se biskvit ne bi zalijepilo za plohe kalupa. Smjesu ubacite u

u zagrijanu pećnicu, i pecite dok ne porumeni (cca 45min – provjerite čačkalicom je li biskvit pečen prije nego ga izvadite).


Dok je biskvit još topao, premažite ga džemom od mandarine i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Izmiksajte slatko vrhnje dok ne dobijete čvrsti šlag, koji tada umiješajte u mascarpone sir. Smjestu od sira premažite preko ohlađenog biskvita premazanog džemom, te ostavite u hladnjaku na nekoliko sati.

Narežite na kocke ili šnite i uživajte!


Ekstra savjet: „Preko džema, a ispod namaza od sira po želji možete posložiti i svježe ili konzervirano voće“



0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page