top of page

SACHER TORTA OD SMOKAVA

Sezona smokava samo što nije završila, stoga požurite isprobati ovu nevjerojatnu slasticu!

Sacher torta od smokava je slastica koja na prekrasan način spaja bogate okuse tamne čokolade i slatke smokve. Ovaj očaravajući zaokret u klasičnoj austrijskoj Sacher torti, podižući je na potpuno novu razinu uživanja pripremila je naša draga Lucija.


 

SACHER TORTA OD SMOKAVA


SASTOJCI:

  • Brašno - 140 g

  • Šećer u prahu - 100 g

  • Jaja - 6

  • Maslac - 150 g

  • Tamna čokolada - 130 g + 200 g

  • Ekstrakt vanilije - 1 žličica

  • Dida Boža eko džem od smokava - 200 g

  • Masno vrhnje - 125 ml

PRIPREMA:

  1. Otopite 130 g tamne čokolade, zatim ju malo ohladite.

  2. Mikserom miješajte maslac sobne temperature sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije dok ne postane kremast, 3-4 minute.

  3. Odvojite bjelanjke od žumanjaka, pa žumanjke jedan po jedan umiješajte u smjesu s maslacem.

  4. Sada postupno dodajte otopljenu čokoladu.

  5. Bjelanjke istucite dok ne postanu mekani, zatim dodajte šećer i nastavite miksati dok ne postane čvrst. Dodajte bjelanjke i brašno na vrh tijesta, zatim ga miješajte dok se ne sjedini.

  6. Tijesto premjestite u obložen kalup za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C 35-40 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.

  7. Kolač ostavite 5 minuta da se ohladi, zatim ga izvadite iz kalupa i okrenite. Kada se potpuno ohladi prerežite ga vodoravno na pola.

  8. Donju krišku premažite Dida Boža eko džemom od smokava, zatim stavite drugu krišku, te ostatak džema premažite po vrhu i sa strane.

  9. Zagrijte vrhnje i pomiješajte ga s 200 g čokolade dok se ne otopi i sjedini, prelijte preko torte i stavite u hladnjak na 3 sata.







0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page