top of page
DŽEM (3)_edited.png

SACHER TORTA OD SMOKAVA

  • Writer: Džem
    Džem
  • Oct 2, 2023
  • 1 min read

Sezona smokava samo što nije završila, stoga požurite isprobati ovu nevjerojatnu slasticu!

Sacher torta od smokava je slastica koja na prekrasan način spaja bogate okuse tamne čokolade i slatke smokve. Ovaj očaravajući zaokret u klasičnoj austrijskoj Sacher torti, podižući je na potpuno novu razinu uživanja pripremila je naša draga Lucija.


SACHER TORTA OD SMOKAVA


SASTOJCI:

  • Brašno - 140 g

  • Šećer u prahu - 100 g

  • Jaja - 6

  • Maslac - 150 g

  • Tamna čokolada - 130 g + 200 g

  • Ekstrakt vanilije - 1 žličica

  • Dida Boža eko džem od smokava - 200 g

  • Masno vrhnje - 125 ml

PRIPREMA:

  1. Otopite 130 g tamne čokolade, zatim ju malo ohladite.

  2. Mikserom miješajte maslac sobne temperature sa šećerom u prahu i ekstraktom vanilije dok ne postane kremast, 3-4 minute.

  3. Odvojite bjelanjke od žumanjaka, pa žumanjke jedan po jedan umiješajte u smjesu s maslacem.

  4. Sada postupno dodajte otopljenu čokoladu.

  5. Bjelanjke istucite dok ne postanu mekani, zatim dodajte šećer i nastavite miksati dok ne postane čvrst. Dodajte bjelanjke i brašno na vrh tijesta, zatim ga miješajte dok se ne sjedini.

  6. Tijesto premjestite u obložen kalup za pečenje i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180°C 35-40 minuta ili dok čačkalica ne izađe čista.

  7. Kolač ostavite 5 minuta da se ohladi, zatim ga izvadite iz kalupa i okrenite. Kada se potpuno ohladi prerežite ga vodoravno na pola.

  8. Donju krišku premažite Dida Boža eko džemom od smokava, zatim stavite drugu krišku, te ostatak džema premažite po vrhu i sa strane.

  9. Zagrijte vrhnje i pomiješajte ga s 200 g čokolade dok se ne otopi i sjedini, prelijte preko torte i stavite u hladnjak na 3 sata.







Comentarios


bottom of page