Polako se vraćamo radnim obavezama i koristimo svaki trenutak kako bismo iskoristili ovaj novi list papira koji se zove 2021. godina. Brz i jednostavan recept muffina nam donosi @tihana.strawberrysoup.
Kako bismo lakše prebrodili zimu i siječanj donosimo ono najbliže prvim mirisnim jagodama i polako maštamo o proljeću koje će nam brzo doći.
Muffini s džemom od jagode i kikiriki maslacem
Sastojci:
60 g maslaca (sobne temperature)
80 g šećera
1 veće jaje
1 žličica ekstrakta vanilije
200 ml mlijeka
170 g brašna
1 vrećica praška za pecivo
pola žličice soli
kikiriki maslac
Postupak:
Omekšali maslac (sobne temperature) izmiksajte sa šećerom. Dodajte jaje i ekstrakt vanilije pa izmiješajte.
U drugoj posudi pomiješajte suhe sastojke: brašno, sol i prašak za pecivo. Suhe sastojke dodajte prvoj smjesi u kojoj su maslac, šećer, vanilija i jaje, pa miješajte i na kraju dodajte mlijeko.
Smjesom napunite kalupe za muffine do pola pa dodajte po žličicu džema i kikiriki maslaca. Preko toga stavite još malo smjese za muffine (kalup neka ne bude do vrha pun).
Muffine pecite u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva oko 25 minuta.
Comments