top of page

Semifredo

U slatkom svijetu gastronomije, postoje neka jela koja oduzimaju dah i ostavljaju neizbrisiv trag u našim nepcima. Jedno takvo remek-djelo je i polako postaje kultna poslastica diljem svijeta - Semifredo. Ukoliko tražite savršen spoj osvježavajućeg sladoleda i kremaste teksture, ne tražite dalje. Semifredo je tu da vas osvoji svojom iznimnom kombinacijom okusa i elegancijom. Za ove vruće dane, pravi izbor će vam biti upravo ovaj ledeni desert koji je gotovo isti kao sladoled. Hladan, pravi ljetni s dodatkom Dida Boža Jaffa namaza i piškota.👌 Recept nam je pripremila naša draga Petra.


 

Semifredo


SASTOJCI:

  • 3 jaja

  • 350 ml vrhnja za šlag

  • 1 žlica šećera u prahu

  • Žličica ekstrakta vanilije

  • 90 g šećera

  • 5 velikih žlica Dida Boža Jaffa namaza

  • 5 piškota

Priprema:

🔸️Odvojite žumanjke i bjelanjke.

🔸️Bjelanjke miksajte u čvrsti snijeg, pritom dodajući žlicu šećera u prahu.

🔸️Potom miksajte žumanjke i šećer do guste svijetle smjese pa prebacite u zdjelu i kuhajte na pari nekoliko minuta stalno miješajući.

🔸️Maknite s vatre i ohladite.

🔸️Dok se žuta smjesa hladi, miksajte vrhnje za šlag dok se ne stisne.

🔸️U žutu smjesu dodajte prvo malo bjelanjaka pa miksajte na najmanjoj brzini, potom dodajte ostatak i kratko miksajte na najmanjoj brzini, dodajte i ekstrakt vanilije lagano miksajući.

🔸️Dodajte zatim šlag sa špatulom i lagano umiješajte.

🔸️Uzmite mali dugački protvan (za kruh) pa staviti papir za pečenje i na dno rasporedite Dida Boža Jaffa namaz, potom pola smjese pa natrgajte piškote i namaz rasporedite po kremi, opet kremu i poravnajte.

🔸️Stavite u zamrzivač preko noći.

🔸️Semifredo okrenite naopako na tanjur, maknite papir za pečenje te poslužite rezajući na deblje komade.




0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page