U slatkom svijetu gastronomije, postoje neka jela koja oduzimaju dah i ostavljaju neizbrisiv trag u našim nepcima. Jedno takvo remek-djelo je i polako postaje kultna poslastica diljem svijeta - Semifredo. Ukoliko tražite savršen spoj osvježavajućeg sladoleda i kremaste teksture, ne tražite dalje. Semifredo je tu da vas osvoji svojom iznimnom kombinacijom okusa i elegancijom. Za ove vruće dane, pravi izbor će vam biti upravo ovaj ledeni desert koji je gotovo isti kao sladoled. Hladan, pravi ljetni s dodatkom Dida Boža Jaffa namaza i piškota.👌 Recept nam je pripremila naša draga Petra.
Semifredo
SASTOJCI:
3 jaja
350 ml vrhnja za šlag
1 žlica šećera u prahu
Žličica ekstrakta vanilije
90 g šećera
5 velikih žlica Dida Boža Jaffa namaza
5 piškota
Priprema:
🔸️Odvojite žumanjke i bjelanjke.
🔸️Bjelanjke miksajte u čvrsti snijeg, pritom dodajući žlicu šećera u prahu.
🔸️Potom miksajte žumanjke i šećer do guste svijetle smjese pa prebacite u zdjelu i kuhajte na pari nekoliko minuta stalno miješajući.
🔸️Maknite s vatre i ohladite.
🔸️Dok se žuta smjesa hladi, miksajte vrhnje za šlag dok se ne stisne.
🔸️U žutu smjesu dodajte prvo malo bjelanjaka pa miksajte na najmanjoj brzini, potom dodajte ostatak i kratko miksajte na najmanjoj brzini, dodajte i ekstrakt vanilije lagano miksajući.
🔸️Dodajte zatim šlag sa špatulom i lagano umiješajte.
🔸️Uzmite mali dugački protvan (za kruh) pa staviti papir za pečenje i na dno rasporedite Dida Boža Jaffa namaz, potom pola smjese pa natrgajte piškote i namaz rasporedite po kremi, opet kremu i poravnajte.
🔸️Stavite u zamrzivač preko noći.
🔸️Semifredo okrenite naopako na tanjur, maknite papir za pečenje te poslužite rezajući na deblje komade.
Comments