top of page

Sir i džem u jednoj slatkoj kombinaciji

Prva asocijacija na vitamine C zasigurno su citrusi! Kroz cijelu jesen i zimu volimo mandarine koje, osim što su ukusne i bogate vitaminima, štite naš imunitet u razdoblju prehlada i gripa, ubrzavaju probavu, smanjuju upale i štite srce, a možemo ih koristiti kako u slanim, tako i u slatkim jelima. @tihana.strawberrysoup.

Dida Boža džem od mandarina proizveden je od 72 grama voća na 100 grama proizvoda i zato ima puni okus ovog omiljenog voća! Iskoristili smo ga za pripremu lagane torte sa sirom, džemom i svježim mandarinama.

Biskvit za ovi tortu je iznimno prozračan i lagan, idealan u kombinaciji slatkog džema i kiselkaste kreme od sira.


RECEPT

 

Torta od mandarina i sira



Za biskvit:

  • 3 jaja

  • 2 žlice vode

  • 100 grama šećera

  • 100 grama brašna

  • 1 žličica praška za pecivo

+ 3-4 žlice Dida Boža džema od mandarina za premazivanje biskvita


Za kremu:

  • 500 g krem sira (možete koristiti neki kremastiji svježi sir ili kombinaciju mascarpone sira i svježeg sira u omjeru pola-pola)

  • 250 g vrhnja za šlag

  • 1 žličica ekstrakta vanilije

  • 2 žlice limunovog soka

  • 50 grama šećera ili 3 žlice meda

Postupak: Razdvojite žumanjke i bjelanjke. Bjelanjke istucite u snijeg, a pritom pomalo dodajte šećer. Žumanjke tucite s dvije žlice vode dok ne postanu svjetlije boje. U drugoj posudi pomiješajte brašno i prašak za pecivo. Žumanjke polako umiješajte u snijeg od bjelanjaka, a zatim umiješajte i brašno (ručno, ne mikserom). Smjesu ulijte u okrugli kalup za torte promjera 25 cm koji ste prethodno obložili papirom za pečenje. Biskvit pecite oko 25 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva.

Kad se biskvit ispeče, pričekajte da se potpuno ohladi, a zatim ga prerežite na pola vodoravno. Jedan dio stavite natrag u kalup za torte, a drugi dio ostavite za pokrov. Kremu pripremi

te za vrijeme dok se biskvit hladi: Vrhnje umutite u šlag. Izmiksajte sir, vaniliju, šećer i limun pa toj smjesi dodajte pripremljeni šlag i sve dobro izmiješajte dok ne dobijete glatku smjesu. Donji dio biskvita premažite Dida Boža džemom od mandarina, a zatim na njega rasporedite pripremljenu kremu. Na kremu stavite gornji dio biskvita. Dekorirajte svježim mandarinama, a po želji pospite i šećerom u prahu.


Tortu poslužite dobro ohlađenu.

 
0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page