Svi volimo brze slastice koje su jednostavne za pripremu, a neodoljivog okusa. Isprobajte ovaj ukusni desert, poslužite ga svojim ukućanima i uživajte zajedno u ukusnim zalogajima. Receptu poseban touch daje i Dida Boža ekstra džem od marelica, a za Vas ga je pripremila naša draga Jovana.
PUFF PASTRY S BRESKVOM, KREMASTIM
SIROM I DŽEMOM OD MARELICA
SASTOJCI:
1 lisnato tijesto
150 g kremastog sira
2 žlice šećera
2 nektarine ili breskve
1 jaje za premazivanje
PRIPREMA:
Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva.
Od lisnatog tijesta izrežite srceta. Svako srce izbušite vilicom u sredini, da rub ostane ne probušen.
U svako srce na dio gdje ste probušili vilicom stavite krem sir, pa na njega poredajte tanke ploške breskve ili nektarine.
Rubove premažite jajetom i pospite šećerom.
Nakon pečenja, premažite s Dida Boža džemom od marelice
Comments