top of page

Slani muffini

Već su i ptice na grani čule za muffine, ali ih većina pravi kao slatke deserte. Danas donosimo neodoljive slane muffine koje je pripremila naša Ines, a obogatila ih je s Dida Boža domaćim ajvarom i sirom. Ove vegeterijanske muffine možete poslužiti vašim gostima kao predjelo, a možete ih puniti s raznim slanim sastojcima koje imate u kući. Ono što je bitno da su toliko ukusni i brzi za pripremu, a nestat će u tren oka s tanjura. :)


 

MUFFINI S AJVAROM I SIROM

SASTOJCI:


Suhi sastojci:

  • 200 g brašna

  • Dva veća prstohvata soli

  • 1 1/5 žličica praška za pecivo

Mokri sastojci:

Dodaci:

  • 150 g gauda sira

  • 1 žličica suhog vlasca

  • papar

Posip: bučine sjemenke i sezam


PRIPREMA:

  1. Za početak pećnicu zagrijte na 180℃. U jednoj posudi pomiješajte suhe sastojke, a u drugoj pjenjačom izmutite mokre te ih na kraju sjedinite.

  2. Potom u smjesu dodajte i umiješajte malo papra (količina koja stane na vrh noža), sir nasjeckan na kockice i vlasac.

  3. Smjesu razdijelite u kalup za muffine u koji su prethodno umetnute košarice za pečenje. Od gore pospite grubo nasjeckane bučine sjemenke i sezam.

  4. Muffine pecite 15 min ili dok vam čačkalica koju ubodete u sredinu ne izađe čista.

  5. Kada su muffini gotovi pustite da se kratko ohlade (5 min) nakon čega su spremni za jelo. U slast!







0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page