top of page

Slani štapići

Updated: Oct 23, 2022

Danas je dan za uživanje i slasne zalogaje koje možete grickati uz najdraži film ili druženje s prijateljima. Zamotani štapići punjeni su s ajvarom i parmezanom, a za poseban štih posipani crnim sezmom i krupnom soli. Recept za ovaj gurmanski užitak donosi tinaaasweets. Jednostavno i slasno, zar ne?


 


Zamotani zalogaji s ajvarom


SASTOJCI:

  • 700 g glatkog brašna

  • 100 ml mlijeka

  • 1 vrećica suhog kvasca ili 1/2 kockice svježeg kvasca

  • 1 žličica šećera

  • 250 g maslaca ili margarina (sobne temperature)

  • 100 g grčkog jogurta

  • 1 jaje

  • 2-3 žličice krupne soli

DODATNI SASTOJCI:


PRIPREMA:

  • U toplo mlijeko dodajte kvasac, žlićicu šećera i žlicu brašna te sve dobro promješajte pjenjačom. Ostavite nekoliko minuta sa strane da se kvasac aktivira.

  • U spomenutu smjesu dodajte jaje, grčki jogurt i maslac. Dobro promješajte i postepeno dodavajte brašno i sol. Umjesite glatko tijesto koje se ne lijepi (po potrebi dodajte još malo brašna).

  • Tijesto podijelite na 2 jednaka dijela. Svaki dio razvaljajte u kvadrat oko 4mm debljine.

  • Prvi dio tijesta namažite Dida Boža ajvarom pa pospite parmezanom. Pažljivo prekrijete drugim dijelom tijesta, pa blago pritisnite prstima sa izađe zrak.

  • Režite na trakice širine oko 1,5cm, a potom vodoravno na pola da dobijete kraće štapiće. Svaku trakicu rukama savijte u spiralu pa slažite u pleh na masni papir.

  • Trakice premažite jajetom i pospite sezamom. Pecite ih u prethodno zagrijanoj pećnici na 200°, otprilike 20min.




0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page