top of page

Srcolini s jagodom

Updated: Aug 19, 2022

Mala, prhka srca sa džemom od jagoda i limunastim nadjevom od svježeg sira odlična su opcija za desert ili slatki doručak. Raznježite svoje ukućane ili goste i pripremite im ove simpatične i ukusne zalogaje koje nam donosi naša draga Biljana @bibis_baking_tales.


 

Mini cheesecake pite


SASTOJCI (za 5 komada srednje veličine):


Tijesto:

  • 100 g maslaca sobne temperature

  • 200 g glatkog brašna

  • prstohvat soli

  • 1 žlica ekstrakta vanilije

  • 50 g šećera u prahu

  • 1 žumanjak

  • 3 (ravne) žlice kiselog vrhnja

Nadjev:

  • 2-3 žlice posnog sira

  • 1 žlica šećera u prahu

  • 1 limun šećer

  • malo limunovog soka

  • 1/2 žličice kukuruznog škroba

Još:

  • 1 žumanjak

  • 1 žlica mlijeka

PRIPREMA:

  • U posudu prosijati brašno, šećer u prahu i sol. Dodati maslac, kiselo vrhnje, žumanjak i ekstrakt vanilije te umijesiti glatko tijesto.

  • Tijesto oblikovati u pravokutnik, umotati ga u plastičnu foliju te staviti u hladnjak 60-ak minuta.

  • Izraditi sir, šećer u prahu, limun šećer i limunov sok. Dodati škrob te još malo izraditi.

  • Zagrijati pećnicu na 180 C. Pleh za pečenje obložiti papirom za pečenje.

  • Razvaljati tijesto na 2-3 mm debljine i izrezivati srca. Polovinu srca ostaviti kakva jesu; drugoj polovini modlicom izrezati malo srce.

  • Na prvo srce staviti 1/2 žlice nadjeva od sira (ostaviti oko rubova 0,5 cm tijesta nenamazano). Na nadjev od sira staviti 1/2 žlice Dida Boža džema od jagoda. Nenamazani rub premazati s malo vode. Pokriti drugim srcem (s izrezanim malim srcem) i lagano pritisnuti. Rubove pritisnuti vilicom da se zalijepe. Ponoviti postupak dok se ne potroše sva srca i nadjev.

  • Staviti srca na pleh za pečenje.

  • Razmutiti žumanjak s mlijekom te smjesom premazati srca.

  • Peći srca 12-ak minuta, odnosno dok ne postanu zlatno žute.

Tips & Tricks

  • Srca možete (poput Biljane) raditi i modlom za pocket pies.

  • Umjesto modle u obliku srca možete koristiti modlu bilo kojeg drugog oblika.

  • Ne morate urezivati malo srce u drugu polovinu tijesta. Dovoljno je dva puta zarezati (npr. u obliku slova X) gornji dio kolača.




0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page