top of page

Svaki dan otvorite jedna vrata, vrata prilika i podsjetnika...

Updated: Dec 4, 2020

Sada više nego ikad je potrebno hrabro koračati kroz život i otvarati vrata koja inače ne biste otvorili. Podsjetite se svakim danom da iako ponekad vrata nema, da možete uvijek sami stvoriti još jedna. Neka vas ovaj adventski kalendar nadahne da cijenite male stvari.

Jeste li znali da je prije 169 godina izrađen prvi ručno rađeni adventski kalendar. Prvi tiskani kalendar napravljen je u Hamburgu u 19. stoljeću. Originalni adventski kalendari sadrže 24 prozorčića, a tradicija je da se prvi otvara 01.12. i tako sve do Badnjaka.

Klasični kalendari sadrže božićne i religijske motive ali se u njima mogu pronaći čokoladice i ostala mala iznenađenja. Danas kalendare možemo naći u različitim oblicima, veličinama, s raznim kreativnim motivima i poklonima unutar svakog prozorčića. Mnoge tvrtke izrađuju kreativne i privlačne kalendare u koje stavljaju promotivne proizvode i koje kupci mogu pokloniti dragim osobama. Iako su adventski kalendari uglavnom namijenjeni za djecu, vole ih i odrasli zbog uzbuđenja i iznenađenja koje ih čeka u svakoj kućici.

Kalendari su simbol blagdana ne samo zbog religijskih motiva nego i lijepih poruka, pozitivnih misli ili sitnica koje sadrže a mogla bi obradovati osobu kojoj ga darujete. To i jest jedan od motiva i smisao Božića. Mi smo Vam pripremili Dida Boža kalendar s malim savjetima, lijepim poruka, akcijama, i još puno iznenađenja, a o čemu se točno radi saznajte sami na gumbu niže. 😊


Mala napomena: svaki dan možete otvoriti po samo jedan prozorčić da iščekivanje bude slađe.



www.didaboza.hr


0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page