top of page

Sve tajne najbolje domaće pizze

Ponekad su potrebne godine truda i testiranja kako bi napravili najbolju pizzu u kućnoj radinosti. @pogaca_katedavor otkriva sve tajne savršene pizze koja uspijeva uvijek!

Tek je počeo tjedan a već sanjamo o vikendu i omiljenom jelu - pizzi. U Italiji postoje 7 različitih vrsta pizza i mi niti jednu ne bismo odbili 😊 jer Pizza je pizza!
 

RECEPT

 

PIZZA ROMANA S DIDA BOŽA AJVAROM,

MORTADELOM i MOZARELLOM DI BUFFALA


Sastojci za tijesto (za 3 pizze):

  • 500 g brašna TIP 00

  • 12 g soli

  • 2 g svježeg kvasca

  • 10 g maslinovog ulja

  • 250 ml hladne vode

Sastojci za nadjev (za 3 pizze):

  • 300 g mozarella di buffala

  • 300 g narezane mortadele

  • 50 g nasjeckanog pistacija

  • masline,bosiljak i maslinovo ulje (po želji)

Postupak:

1. U posudu miksera prosijte brašno, dodajte sol pa promiješajte kako se kvasac i sol nebi dodirivali. Dodajte izmrvljeni svježi kvasac, ulje i vodu.

2. Sve sastojke dobro izmiješajte mikserom s nastavkom za tijesto.

3. Tijesto podijelite na 3 jednaka dijela i oblikujte kuglice koje ćete potom ostaviti prekrivene prijanjajućom folijom minimalno 24 sata u hladnjaku. (Tijesto se može čuvati u hladnjaku do 72 sata.)

4. Upalite pećnicu da se zagrijava na 275˚C. (Ukoliko imate tu mogućnost, temperaturu pećnice možete pojačati jer je idealna temperatura za pečenje 350˚C.)

5. Pobrašnite radnu površinu oštrim brašnom i na nju prebacite pripremljene kuglice.

6. Svaku kuglicu valjkom razvaljajte u pravilan krug . Tako pripremljeno tijesto prebacite na papir za pečenje.

7. Razvučeno tijesto premažite sa 100 g Dida Boža blagog ajvara otprilike 3 cm od ruba tijesta, poslažite 100 g mozarelle i prebacite ga zajedno s papirom za pečenje u predgrijanu pećnicu na 275˚C direktno na rešetku. Na ovaj način pizza se peče ravnomjernije.

8. Ovisno o jačini pećnice pizzu pecite 5-10 minuta.

9. Kad je gotova, na pizzu složite mortadelu, pospite sa sjeckanim pistacijem i po želji stavite masline,bosiljak i nekolikokapi maslinovog ulja.

 

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page