top of page

🍎Tajni sastojak za najsočniju štrudlu od jabuka! 🍎

Jedan od najpoluarnijih deserata je upravo štrudla od jabuke u kojoj većina nas uživa od samog djetinjstva, posebno u jesen kada su nam dostupne sočne domaće jabuke.

Većina će reći kako ih miris štrudle podjseća na baku i isčekivanje, dok se miris širi domom, da se barem malo ohladi kako bi ju napokon mogli okusiti...

Dodali smo jedan sastojak od kojeg će štrudla od jabuka dobiti jedan poseban okus i sočnost koja će zadovoljiti i najkritičnija nepca.


Sastojci:Priprema:


Pećnicu zagrijati na 180°C. U veću posudu naribati oguljene jabuke, dodati cimet, sol i smeđi šećer te sve skupa dobro promiješati. Kore ostaviti razvučene 20 minuta prije nego krenete mazati sadržaj na njih. Kada je sve spremno na kore posuti malo ulja te razmazati duž kore. Potom duž cijele kore namazati Dida Boža džem od smokve u tanjem sloju. Na početak kore odrediti širinu koliko ćete zamatati te posuti punjenje od jabuke u širini 2 namatanja. Zamotati 2 lista kore te zamotani štrudl staviti u posudu za pečenje na papir za pečenje kako se ne bi zalijepila. Napomena: ukoliko jabuke dosta ispuštaju sok, iscjediti ih prije nego stavljate na kore. Kada ste namotali sve štrudle i stavili u posudu za pečenje, površinu štrudli lagano namazati uljem, sokom od jabuke, posuti malo smeđeg šećera i cimeta te staviti u pećnicu.

Štrudle peći 28 minuta.

Jedino što imamo reći je to da preporučamo opuštanje u tih 28 minuta u mirisima i sjećanjima, te stvaranju nekih novih tradicija s jedinstvenim domaćim proizvodima.

0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page