top of page

TOP: Domaće pirove kiflice s džemom od marelice

Džem od marelice je neizostavan dio naše smočnice koji nam unosi dašak ljeta i donosi osjećaj da ste tek ubrali svježu marelicu s drveta i pojeli na Vama najdraži način.

Domaće, tradicionalno i brzo pripremanje jela baza je većine domaćina koji svoju emociju prenose u kaos današnjice kako bi se podsjetili na jednostavnija vremena.
 

RECEPT

 
  • 300g pirovog brašna

  • 180g proteinskog jogurt

  • 1,5 žlica Dida Boža ekološkog šećera

  • 125g maslaca

  • 1 vrećica praška za pecivo

  • 1 prstohvat soli

  • 1/2 šalice mljevenog badema

  • 1 žlica naribanog kokosa

  • Dida Boža džem od marelice (količina po želji)

U posudu zamiješati suhe sastojke: brašno, mljevene bademe, prašak za pecivo, sol i šećer.

Na pari otopiti maslac te dok je još topao odmah umiješati jogurt koji će ga rashladiti na sobnu temperaturu.

Mješavinu maslaca i jogurta dodati u posudu sa suhim sastojcima te ručno miješati tek toliko da se spoje svi sastojci.

Smjesu staviti u celofan i u hladnjak na minimalno 30 minuta.

Nakon toga smjesu izvaditi i podijeliti na pola te svaku polovicu razvaljati u krug na debljinu 5 mm. Razrezati tijesto tako da imate 8 ili 16 trokutića, ovisi koliko velike kiflice želite. Na širi dio svakog trokutića staviti žlićicu džema od marelice. Zarolati trokutiće tako da krenete od najšireg djela gdje se nalazi džem prema najužem dijelu.

Na podlogu posude za pečenje staviti papir za pečenje ili namazati maslacem i posuti brašno kako se kiflice ne bi zalijepile.

Pećnicu zagrijati na 200°C te peći 8-9 minuta.

Kada su kiflice pečene izvadite iz pečnice te posujte kokosom.

0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page