Bliži nam se najveći blagdan u godini, Uskrs. Ova torta je mnogima nezaobilazna uskrsna slastica.
Sastoji se od povrća i slatkog džema. 😉 Recept za tortu od mrkve i tikvica s Dida Boža ekstra džemom od mandarine donosi nam naša draga Mila.
_________________________________________
Torta od mrkve i tikvica
SASTOJCI:
Biskvit:
3 jaja
150 gr šećera
200 gr brašna
1 prašak za pecivo
1,5 dcl ulja
300 g ribane mrkve
150 g ribane tikvica
korica naranče
1 vanilin šećer
1 žličica cimeta
50 g mljevenih oraha
Krema:
400 g krem sira
150 g maslaca
150 g šećera u prahu
200 g kiselog vrhnja 20% mm
aroma naranče
PRIPREMA:
Izmiksajte jaja i šećer, postepeno dodajte ostale sastojke i Dida Boža ekstra džem od mandarine.
Mrkvu i tikvicu sitno izribajte i dodajte u tijesto na kraju.
Tijesto izlijte u kalup za tortu. Ovdje je korišten promjer kalupa 20 cm, no može se koristiti kalup od 20-26 cm.
Pecite 40 minuta na 170 stupnjeva.
Kada se ohladi biskvit razrežite na 2 dijela.
Maslac sobne temperature i šećer u prahu dobro izmiksajte, dodajte krem sir, vrhnje te aromu.
Na prvu koru rasporediti 2/3 kreme, stavite drugu koru te na nju ostatak kreme.
Ukrasite po želji i dobro ohladite dok se krema stisne.
Comments